Пловдивчанка осъди ОП „Паркиране и репатриране” заради поставена скоба на

...
Пловдивчанка осъди ОП „Паркиране и репатриране” заради поставена скоба на
Коментари Харесай

Шофьорка осъди ОП „Паркиране и репатриране” заради поставена скоба - паркирала на разкопана улица в Кършияка

Пловдивчанка осъди Оперативна програма „ Паркиране и репатриране” поради сложена скоба на автомобила ѝ. На 13 април 2022 година шофьорката е паркирала колата си пежо 3008 от дясната страна на ул. “Ибър “ №28 в Кършияка, като е била спряла компактно до тротоара пред дома си. Заради това, че не е платила за „ синя зона”, тя била сюрпризирана с сложена скоба.

По това време улицата приличала на строителна площадка, въпреки и проходима за коли. Имало голям брой строителни машини, без обозначено контролиране след ремонтни работи. Според пловдивчанката, на улицата е липсвала хоризонтална пътна маркировка, пътните знаци са били готови, само че не и инсталирани. Нямало подложен и паркомат, което да подсказва, че синята зона в региона е възобновена след завършил ремонт.

В последна сметка всички пътни знаци по ул. “Ибър “ са били дефинитивно сложени на 21.04.2022 година, т.е. седмица след „ нарушението”.

В съответния случай по делото се спори дали все още на паркирането на автомобила в зоната, улицата е попадала в обсега на „ синя зона “, обозначена по надлежния ред, след завършили ремонтни действия.

От събраните по делото доказателства ставса ясно, че по време на паркирането фактически липсват знаци, означаващи, че е завършила краткотрайната организация на придвижването и още веднъж става зона. Улицата към момента е била в ремонт и знаците за „ синя зона “ са били по земята, изкъртени с циментовите си остатъци и са били инсталирани на 21.04.2022 година.

По тази причина Административен съд-Пловдив реши да анулира административната мярка наложена от чиновници на Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ Община Пловдив.

Също по този начин административноте магистрати осъждат Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ при Община Пловдив да заплати на дамата разходи по делото в размер на 410 лв..
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР