Пловдивчанка е била жестоко бита на улицата от съпруга си,

...
Пловдивчанка е била жестоко бита на улицата от съпруга си,
Коментари Харесай

Мъж преби жена си и отвлече детето им

Пловдивчанка е била грубо бита на улицата от брачна половинка си, след което той сграбчил 5-годишния им наследник, качил го в колата и липсващ в незнайна посока. Ужасената майка незабавно е алармирала в полицията. Детето е открито и й е върнато, а съдът е издал ограничаваща заповед против бащата да не приближава жена си и жилището й. Това оповестиха от неправителствената организация за отбрана на жертви на принуждение под тепетата, където потърпевшата е потърсила помощ.
Там тя разказала, че откакто забременяла, била подложена на неправдоподобен душевен и физически тормоз от мъжа си, защото не желал детето. Започнал да излиза с другари и да се прибира по късни доби. Напрежението в фамилията ескалирало още повече след раждането. Момченцето плачело по цели нощи.
"Махни го отсам, не мога да се наспивам. Не ставаш за майка ", крещял мъжът. Съпругата му държала пеленачето на ръце и се опитвала да се защищити от разярения си брачен партньор, който я удрял с юмруци и блъскал главата й в стената. При един от свадите стъпил с крайник върху шията й и за малко щял да я задуши. Жената търпяла от боязън за живота си. Побоят на улицата обаче и отвличането на детето прелели чашата.
"В момента майката е в тежко емоциално положение. Оказваме й безвъзмездна психическа и юридическа помощ. Нашите юристи заведоха две каузи - за бракоразвод и по закона за отбрана от домашно принуждение ", изясни консултантът от правозащитната организация Любомира Цъцарова. Тя добави, че от предишния месец в Пловдив действа приемна за жертви в незабавното поделение на УМБАЛ "Св. Георги ". Идеята е дамите, на които се оказва здравна помощ след побои, на място да бъдат съветвани какви стъпки могат да подхващат. В центъра работят психолози и юристи. Екип от правозащитната организация е обучил и лекари от болничното заведение по какъв начин да разпознават белезите от домашно принуждение. До останалите огромни лечебни заведения в Пловдив са изпратени уведомителни писма, че могат да насочват потърпевши дами към приемната в "Св. Георги ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР