Пловдивчанинът Димитър Ваклинов е първият оцелял след катастрофа с влак

...
Пловдивчанинът Димитър Ваклинов е първият оцелял след катастрофа с влак
Коментари Харесай

Между живота и смъртта: Невероятната история на пловдивчанин, оцелял след удар от влак в Англия

Пловдивчанинът Димитър Ваклинов е първият оживял след злополука с трен на прелеза сред Кембридж и Ели в Англия. Той е и първият случай на оживял след злополука с трен лидер на автомобил в железопътната история на Англия за интервал от над 40 години. Тежкият случай става на 12 август 2016 година към 14:30 часа локално време. Прелезът е частна благосъстоятелност на една от компаниите в региона и има специфичност при прекосяването му. Редица огромни медии като Mirror, The Sun, DailyMail и други отразяват злополуката. На този прелез са ставали над 15 конфликта на трен с автомобил, само че от тях няма нито един оживял лидер.
Прочетете още
„ На този ден щерка ми има рожден ден, тогава ставаше на 18 години. Успях да й се обадя на път за работа. Затворихме телефона и 10 секунди по-късно всичко в живота ми се прекатурна “, спомня си той.

Той споделя, че когато водач премине през прелеза и остави вратата на кабинката отворена, значи че скоро няма да премине трен и е безвредно за идващия автомобил да прекоси. Видимостта е мощно понижена, поради високата растителност в региона. Виждайки, че пред него минава различен автомобил и оставя вратата отворена, Димитър продължава след него. На средата на релсите обаче вижда по какъв начин към него идва трен. Той не съумява да го изпревари и влакът закача автомобила, като стартира да го влачи със себе и десетки метри по-надолу изхвърля колата в канавката. Късметът е, че мъжът не е сложил защитен колан и съумява да изхвърчи от пасажерската врата, преди колата да се разбие. Той е в извънредно тежко положение. На мястото са извикани коли за спешна помощ, само че 8 от тях отхвърлят да го вземат, тъй като считат, че няма да оцелее, след което е извикан хеликоптер, който го откарва до близка болница. Там той идва със счупени плешка, лопатка, крайник, ключица, херния, изчезнало парче от черепа, съвсем извадено око. Прекарва една седмица в кома, а лекарите не дават огромни очаквания на околните му. Претърпява над 10 интервенции, като изчезналата част от черепа е сменена с железна пластина.



Възстановителният развой трае година и половина, като шест месеца прекарва на легло, шест в инвалиден стол и останалите в опити за прохождане. Лекарите му оповестяват, че няма късмет да проходи оново.

Към днешна дата, провалите върху здравето му са, че не усеща топло и студено, мъчно управлява дясната си ръка и развива диабет, в резултат от претърпяния стрес.

„ Живея втори живот! Даден ми е втори късмет и всеки ден се старая да се възползвам оптимално от това. Отражението от тази злополука виждам всеки ден, целият ми живот се промени. Опитвам се да остана положителен и да си дублирам, че този случай ми взе доста, само че и ми даде доста. Накара ме в никакъв случай повече да не одобрявам живота си за даденост. Влошеното ми здраве не ми разрешава повече да извършвам предходните си работни отговорности, само че ми даде късмет да открия призванието си и да се отдам на работа, която в действителност обичам “, показа той.

Три години след тежкия случай Димитър се завръща в България, където стартира личен бизнес и се старае да се любува на всяка минута от живота. В момента той се е отдал на развъждането на обичаните си кучета - 3 дребни бретон шпаньолчета и френски булдог и се занимава с производство на деликатески гъби, които намират необятна приложимост на Западния пазар и са считани за едни от кралете на френската кухня. 



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР