Пловдивчанин се почувства истински късметлия, след като намери изгубена испанска

...
Пловдивчанин се почувства истински късметлия, след като намери изгубена испанска
Коментари Харесай

Излезе му солено: Пловдивчанин си намери испанска кредитна к...

Пловдивчанин се почувства същински късметлия, откакто откри изгубена испанска кредитна карта. Без даже да се замисли, почнал да я употребява в разнообразни обекти в града. След като видял, че картата е влезнала в приложимост, притежателят й незабавно подал сигнал до способените институции. Така шансът на пловдивчанина бил извънредно къс. 

След като разкрил картата, мъжът даже не си помислил да я връща, а работил първосигнално. Ползвал я за разплащане към 10 пъти, като изхарчил близо 230 лева На три пъти заредил на бензиностанция, пазарувал от хипермаркет и нон-стоп, минал два пъти и през аптека. Междувременно притежателят на картата, родом от Испания, почнал да получава вести и потвърждения за покупки. Тогава почнал да осъзнава, че изгубената му карта към този момент е открита от някого, който се възползва от нея. Подал сигнал на издателя на картата, след което тя била блокирана. Полицията също била известена, като вследствие на транзакциите е проследен пътят на пловдивчанина. След това по записите от видеокамери, с които разполагат въпросните обекти, е изяснена и самоличността му - млад мъж от пловдивско село. 

Той е открит и арестуван. Успял да подписа съглашение с прокуратурата за условно наказване - една година затвор с три години изпитателен период. Освен това ще би трябвало да поеме разноските по делото, както и да възвърне непозволено изхарчената сума посредством испанската карта. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР