Пловдивчанин се оплака, че е бил глобен с 5000 лева

...
Пловдивчанин се оплака, че е бил глобен с 5000 лева
Коментари Харесай

Мъж се оплака, че е глобен с 5000 лв., защото пушил на брега на Марица

Пловдивчанин се оплака, че е бил санкциониран с 5000 лв. по новия закон за изключителното състояние, откакто изпушил една цигара на брега на река Марица - против дома му, заяви Нова телевизия.

Мъжът слязъл да възпламени пред входа, тъй като няма тераса, само че се преместил, с цел да няма контакт с хората в близост. Секунди по-късно бил глобен поради възбраната да се посещават паркове и градинки.

" За да спазя един от законите, очевидно съм нарушил различен. Излизайки от входа, видях, че има медицински лица и пациенти и взех решение да спазя отдалеченост ", описа санкционираният Любомир Яньов.

След това той отишъл до парапета на реката да си допуши цигарата и допие кафето. След по-малко от минута пристигнали чиновници на реда, които му написали акт с санкция от 5000 лв.. Яньов е безапелационен, че ще апелира наказването и се надява то да бъде анулирано или най-малко редуцирано, тъй като сумата е непостижима.

Със същата санкция била глобена и жена, която обяснила, че е излязла да изхвърли боклука.

Заради голямото неодобрение на хората, че даже в огромни европейски страни санкциите са по-ниски, бяха импортирани оферти за промени в изключителния закон, с които те да бъдат понижени до 300 лв. при първо нарушаване и 1000 лв. при наново.

Само ден по-рано полицията в Бургас заяви, че са формирани актове на 11 картоиграчи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР