Пловдивчанин с БМВ ще трябва да брои два бона глоба

...
Пловдивчанин с БМВ ще трябва да брои два бона глоба
Коментари Харесай

Шофьор на БМВ опита да избегне полицейска проверка, понесе д...

Пловдивчанин с БМВ ще би трябвало да брои два бона санкция и да не сяда зад кормилото в продължение на две години. Това е решението на магистратите от Районния съд в Пловдив, взето в сряда. Причината – водачът отказал тест за опиати.

Случката датира от 4 септември предходната година. Към 01.50 часа младият пловдивчанин шпорил с БМВ-то по бул. „ България “. В колата било и гаджето му. По това време на булеварда дежурял полицейски патрул. На униформените направило усещане, че водачът на немското возило направил маневри за да избегне инспекция, което ги усъмнило. Спрели колата и го поканили за осъществяване на информация и инспекция за опиати и алкохол до патрулката.

Шофьорът декларирал, че няма проблем да се тества за алкохол, само че изрично бил срещу тест за опиати, защото бил използвал преди дни на тържество. Полицаите го откарали в районното за осъществяване на спомагателна инспекция, а точно тестване за алкохол и опиати. Установено било, че водачът не е пил, само че още веднъж отказал да се тества за съществуване на наркотични субстанции в кръвта. Съставили му ваучър за здравно проучване, в който младежът собственоръчно вписал, че отхвърля да даде кръвна проба. Последвал акт, а въз основа на него и обжалваното наклазателно разпореждане.

„ Не се събра нито едно доказателство, което да опровергае гласните и писмените доказателства или даже да породи основателно подозрение, че не е имало отвод от тестване с техническо средство за приложимост на наркотични субстанции. Напротив, цялата фактическа конюнктура че водачът е отказал да се тества за съществуване на наркотични субстанции се удостоверява от всички събрани доказателства, в това число и от собственоръчно посоченото от него във връчените му документи “,се споделя в претекстовете на съда за решението.

Шофьорът на БМВ-то може да апелира в период до две седмици пред Административния съд в Пловдив.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР