Пловдивчанин получи 1 година условно след серия кражби под тепетата.

...
Пловдивчанин получи 1 година условно след серия кражби под тепетата.
Коментари Харесай

Наркозависим плячкосва наред техника от пловдивски магазини

Пловдивчанин получи 1 година условно след серия обири под тепетата. Само за няколко месеца мъжът отмъкнал техника и телефони от пет обекта в Пловдив. Накрая той е хванат да прибира под якето си скъпо уиски.

Апашът е наркозависим. Той не работел, а главната му цел била да си набави дрога. Често дебнел за плячка към огромните търговски обекти. Серията от обири почнала в края на септември в хранителен магазин на улица „ Капитан Райчо”. Мъжът набелязал жертвата си – младо момиче, което било без чанта, а телефонът и ключовете си държала в ръка. На касата дамата оставила на плота мобилния си уред – Айфон, с цел да заплати, а по-късно не запомнила да си го вземе. Хитрият крадец го забелязал и незабавно го прибрал в джоба си.

След месец още веднъж се върнал в региона, само че този път влезнал в комерсиалния център. Бавно и деликатно той огледал витрините, до момента в който погледът му не се спрял на безпризорно оставен телефон на плота в магазин за долни дрехи. През това време продавачката била в склада, а клиенти е нямало. Възползвайки се от това, наркозависимият се мушнал в обекта, взел апарата и избягал.

Следваща цел на крадеца бил магазин за техника в " Тракия ". В средата на ноември мъжът се вмъкнал скрито в склада на обекта. На един от стелажите забелязал електронна книга, която прибрал в раницата си и тихомълком липсващ. Няколко дни по-късно, още веднъж закъсал за следващата доза, пловдивчанинът за повторно атакувал магазина за техника. Този път не съумял да се промъкне в склада, а непосредствено влезнал в комерсиалната зала. Без да бъде видян, той откраднал автоусилвател, поставил го в джоба и с котешка стъпка се изнесъл от обекта, оповестява trafficnews.bg.

Устройството било занесено в няколко заложни къщи, само че чиновниците отказвали да го вземат. Така наркозависимият го продал за една доза в Столипиново, откъдето си набавил и опиатите.

През декември серийният апаш е бил арестуван. Арестът идва след опит за следващата кражба. Мъжът бил в хранителен магазин. Той взел бутилка скъпо уиски и я пъхнал в панталона си. При излизане от обекта, без да си заплати, охранителите са го спипали. Викната е полиция и наркозависимият бил откаран в ареста.

Там станало ясно, че той е серийният апаш на техника. Пловдивчанинът признал още в досъдебното произвеждане виновност. Въпреки това по отношение на него е било повдигнато обвиняване и не след дълго се изправил пред съда.

Само преди дни магистратите го наказаха за дейностите му. Крадецът получи 1 година условно с 3 години изпитателен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР