Пловдивчани вече си имат ново любимо местенце в града под

...
Пловдивчани вече си имат ново любимо местенце в града под
Коментари Харесай

Вижте новото любимо място на пловдивчани СНИМКИ

Пловдивчани към този момент си имат ново обичано местенце в града под тепетата и то е шадраванът на Бунарджика. Повече от 40 години кътчето пустееше. Преди малко повече от месец, обаче водното огледало под Аквадукта още веднъж проработи и с всеки минал ден притегля от ден на ден и повече гости.

Въпреки, че към шадравана има изсипан пясък, разместени камъни и теренът към момента съставлява незавършена строителна площадка, заградена с железни ограждения, нищо не може да спре минувачите да се приближат.Надписът върху мрежите „ Внимание, строителен обект! Влизането неразрешено! “ остава неусетен от хубостта под Аквадукта.

Танцът на водните струи и разплискването на капките деликатно се следи от запалени фотографи и любопитни чужденци. Мечката, стояща над фонтаните, се радва всекидневно на десетки обятия и става мотив за доста покатервания по скалите.

И през днешния ден, в най-големите жеги, водните атракциони на Бунарджика са като оазис за крачещите из хълма. Няма такива, които да не се спрат и да не се допрян до хладката вода. От всички алеи и по каменните стълби нагоре прииждат най-различни групи. Някои употребяват момента да пробват новите дървени пейки наподобяващи скари, други щракват по едно селфи и не престават пътя си, а трети избират да подхванат обичаното си четиво под дебела сянка, слушайки шумоленето на водата.

Най-големите щастливци на тепето си остават малчуганите, които цапат с крачета и пляскат с ръчички, до момента в който заобикалят радостно струите.

Забавата на хълма оглася подножието му с детски смях и ще продължи още дълго. А вечерта, обичаното място на пловдивчани още веднъж ще се изпълни с хора, този път пристигнали да се порадват на шадравана на мрачно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР