Пловдивчани ще купуват билети с мобилно приложение през смартфона, дебитни

...
Пловдивчани ще купуват билети с мобилно приложение през смартфона, дебитни
Коментари Харесай

Доживяхме и в Пловдив: Купуваме билети със смартфон или деби...

" Пловдивчани ще купуват билети с мобилно приложение през смарт телефона, дебитни или кредитни карти от следващата година. Това ще стане, в случай че до тогава община Пловдив избере компания за електронно таксуване и подпише контракт. Няма да се начислява банкова такса и за момента цената на билета няма да се трансформира. При потребност водачите ще издават билети ".

Това заяви зам. -кметът Тодор Чонов по време на проява за надграждането на системата в градския превоз, въведена от компания " Индра " и към момента неработеща. Три компании предложиха своите софтуерни решения. Всички те са български и имат опит в София, Варна, Бургас, Съединени американски щати и Румъния. Зам. -кметът Тодор Чонов обаче не пожела да заяви имената на компаниите, като посочи, че те самите са настояли за това.



Демонстрацията беше извършена пред очите на кмета Здравко Димитров и в наличието на част на от екипа на ОКТ, отпред с шефа им инж. Пламен Вълков.



Три рейса с номер 12, оборудвани с валидатори и сензори, бяха паркирани пред " Колудрума ". Те три месеца пътуваха по линията с новите системи. През това време автобусите отчитаха единствено броя на пасажерите, само че жителите не можеха да се таксуват на тях.



През тази година са планувани 600 000 лева за модернизацията на градския превоз.



Първо обаче ще се направи пазарно изследване и едвам по-късно ще се разгласи социална поръчка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР