Пловдивчани ще гласуват на 26 май за евродепутати в 459

...
Пловдивчани ще гласуват на 26 май за евродепутати в 459
Коментари Харесай

Назначават 4472-ма доброволци за изборите

Пловдивчани ще гласоподават на 26 май за евродепутати в 459 секционни изборни комисии /СИК/. За провеждането на вота ще бъдат назначени общо 4472-ма души, откакто през днешния ден в Община Пловдив се проведат консултациите с локалните водачи на парламентарно показаните партии и обединения за състава на СИК. Това заяви през вчерашния ден ръководителят на 16-та РИК Илиан Иванов.

Партиите би трябвало да показват имената на участниците в комисиите, ЕГН, както и да посочат какво обучение имат.

Възнагражденията са избрани с решението на ЦИК. Председател на СИК получава 66 лв., заместник-председател - 60 лв., а на редовите членове се дават по 54 лв.. За носене на чували с протоколите в допълнение се поставят по 20 лв..

Най-много места в СИК има ГЕРБ - 1372. На Българска социалистическа партия се дава право да предложи 1140 свои представители, на Обединени патриоти, Движение за права и свободи и Воля - по 459, ББЦ и Реформаторски блок ще имат право на 79 индивида.

Комисиите са 7- и 9-членни според от това дали броят на гласоподавателите е под 500, или е повече. От 16-а РИК описаха, че са открили контакти с юрист Тодор Димов, който представлявал Реформаторския блок. Коалицията не е участвала на консултациите при регионалния шеф Здравко Димитров, макар че с решение на ЦИК беше избрана квота и за разпадналия се блок.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР