Пловдивчани от няколко блока скочиха срещу свой съсед, опасал всичко

...
Пловдивчани от няколко блока скочиха срещу свой съсед, опасал всичко
Коментари Харесай

Биг Брадър скара няколко блока в Пловдив

Пловдивчани от няколко блока скочиха против собствен комшия, опасал всичко с камери за видеонаблюдение. Устройствата били сложени, с цел да пазят живеещите в жилищата от нападения. Тъй като построеният Биг Брадър сочил към съседите, те се чувствали некомфортно и с неприятното чувство, че непрекъснато са шпионирани и следени.

Видеокамерите са сложени през 2017 година след получени единодушия на притежателите на независими обекти в постройката, при извършено общо заседание на етажната благосъстоятелност. Видеонаблюдението било за отбрана. През 2020-а още веднъж е извършено общо заседание, на което повече от половината притежатели на обособени обекти са изразили единодушие за слагане на камери за видеонаблюдение.

Едната била поставена директно след входната врата на блока, а другата била ориентирана към двор, където жителите си паркирали колите.

Живеещи в прилежащи кооперации обаче протестирали, тъй като камерата обхващала и техни елементи. Не желали да бъдат следени от видеонаблюдение, нито да се снимат дейностите им. Те подали тъжба в Комисията по отбрана на персоналните данни. Тя се произнесла, че камерите би трябвало да бъдат отстранени, защото нарушават персонални права и свободи. Последвал ответен удар. Човекът от блока, инсталирал камерите обжалвал това решение на комисията в съда. Оттам почели отчасти претенциите - отменили премахването на видеонаблюдението, само че наредили да бъдат преместени и нагласени устройствата по този начин, че да не смущават съседите. Решението на апелативните магистрати може да се оспори пред Върховен касационен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР