Пловдив ​ще посрещне изложбата Обич за България“, която ще представи

...
Пловдив ​ще посрещне изложбата Обич за България“, която ще представи
Коментари Харесай

Българчета от чужбина рисуват родината

Пловдив ​ще посрещне изложбата „ Обич за България “, която ще показа рисунки на възпитаници от българските неделни учебни заведения в Италия, Франция, Белгия, Германия, Ирландия, Англия, Австрия, Гърция и Молдова.

В града под тепетата пътуващата живописна експозиция ще бъде изложена на двата етажа в Центъра за поддръжка на личностното развиване ОДК на бул. „ Шести септември “ № 193 и ще може да бъде прегледана от през днешния ден до 1 август в това число. " Обич за България " включва 70 колоритни детски произведения.

Експозицията е част от дълготрайните взаимни старания за основаване, поддръжка и разпространение активността на българските неделни учебни заведения и за запазване на националното съзнание на младите българи зад граница. Целта е да се даде опция на децата да покажат България такава, каквато я помнят, каквато си я показват, каквато мечтаят да бъде.

„ Обич за България “ е инициирана от Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР