Пловдив. Започваме процедура за вливането на ДКЦ VI в МБАЛ

...
Пловдив. Започваме процедура за вливането на ДКЦ VI в МБАЛ
Коментари Харесай

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Започваме процедура за вливането на ДКЦ VI в МБАЛ „Св. Мина“

Пловдив. Започваме процедура за вливането на ДКЦ VI в МБАЛ „ Св. Мина “. Това съобщи пред публицисти кметът на Пловдив Иван Тотев, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пловдив. По думите му за задачата първо би трябвало да се извади капитала от постройката против парична вноска, която ще бъде целева - за ремонт на пространства в общинското здравно заведение, за бъдещото настаняване на ДКЦ-то. Иван Тотев сподели още, че през предходната седмица са извършени две срещи с представители на МБАЛ „ Св. Мина “.
„ Предложихме колективът на болничното заведение да изготви план-програма в границите на 1 млн. лв.. Средствата да се употребяват за нужната техника и съоръжение на отделенията, като по този метод да има повече доходи за болничното заведение, “ посочи още кметът на Пловдив. Той уточни още, че упованията на Общината са колектива от медицинския съвет на болничното заведение да изготви двугодишна стратегия за подсилване на финансовото положение на болничното заведение. „ Имаме подготвеност да осигурим 1 млн. лв. за първата година на план-програмата “, означи Иван Тотев.
Предложението за сливането на двете медицинските заведения ще бъде прегледано на сесия на Общинския съвет на 14 септември. Стана ясно също по този начин, че Общината е предложила болница „ Св. Мина “ да избере собствен представител за поста „ заместник-директор “, който да поеме част от управителните функционалности в здравното заведение.
Кристиян ГАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР