Пловдив зае четвърто място в гласуването за най-добра европейска дестинация

...
Пловдив зае четвърто място в гласуването за най-добра европейска дестинация
Коментари Харесай

Пловдив на четвърто място за най-добра дестинация в Европа

Пловдив зае четвърто място в гласуването за най-хубава европейска дестинация в класацията на  туристическият уебсайт European Best Destinations. На първа позиция е словенската столица Любляна, на втора-испанският курорт Марбея, на трета- Амиен във Франция.

В гласуването са получени близо 500 000 вота от 182 страни.

Пловдивският кмет Здравко Димитров съобщи, че това е огромен триумф за града и е доказателство, че той се развива и върви в вярната посока.

Тази неделя, списанието Forbes USA ще разгласи пред  повече от 90 милиона пътешественици с висока платежспособност новината, че Пловдив е класиран на Първо място като най-хубава културна дестинация в Европа. Заедно с това ще бъде публикувана и оповестената преди дни ранглиста, в която градът попада измежду 5-те най- положителни европейски дестинации, заради което му се дава право да носи и купата " Най- добра европейска дестинация през 2022-ра година “. На първо място е класирана Любляна, а Пловдив изпреварва градове като Рим и Истанбул. Водещият едноименен уеб страница за туризъм в Европа, класира Пловдив на първото място в разделите „ Най-добра културна дестинация в Европа 2022 “, „ Най-романтични дестинации в Европа “, както и в категорията „ Най-добри винени дестинации в Европа “.

Ресорният заместник-кмет Пламен Панов акцентира, че това на процедура връща Пловдив на картата на Европа.

Днес в община Пловдив е получена формалната информация за извоюваното от града ни влиятелно четвърто място. В него Максимилиен Лежен, Главен изпълнителен шеф на  уеб страницата отбелязва, че единствено градовете класирани на първите пет места могат да употребяват купата „ Най-добра европейска дестинация 2022 “ във всички свои връзки, медийни изяви, уеб страница, реклама. Те също по този начин могат да споделят тази купа и публично лого със своите сътрудници, локални хотели, заведения за хранене и магазини.

По пътя към 10-те топ дестинации, конкуренцията в никакъв случай не е била толкоз яростна, написа Лежен и добавя, че  Истанбул е получил държавна поддръжка от страна на Турския народен ръб по туризъм, само че даже и при такава голяма поддръжка, през тази година Пловдив е по-добре класиран от Истанбул и може да носи купата Най- добра европейска дестинация за тази година. Това е градът, в който хилядолетната история, просвета и завещание са в естетика. Древен и безконечен, артистичен и съвременен, вселенски и сантиментален, този град е толкоз вълнуващ и цялостен с живот ", написа в уеб страницата на състезанието. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР