Пловдив. В навечерието на студентския празник служителите на Пътна полиция

...
Пловдив. В навечерието на студентския празник служителите на Пътна полиция
Коментари Харесай

Инспектор Ботьо Гиргинов, Пътна полиция – Пловдив: В навечерието на студентския празник ще бъдем безкомпромисни към нарушителите

Пловдив. В навечерието на студентския празник чиновниците на " Пътна полиция " ще бъдат на своите места и ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив контрольор Ботьо Гиргинов от бранш “Пътна полиция “ в ОДМВР-Пловдив. Той прикани празнуващите да бъдат виновни до момента в който карат и да ревизират редовността на автомобила преди път. „ Нека да не забравяме, че доста постоянно в положение на страст и еуфория водачите подхващат рискови изпреварвания, или маневри, с които рискуват освен своя живот, само че и живота на пасажерите. Не би трябвало да се не помни, че през зимния сезон има мъгли, заскрежавания, превалявания, както и поледици. Много постоянно всичко това, съчетано и с страст или непълен опит и познаване на автомобила, може да докара до неприятни изненади ”, разяснява инсп. Гиргинов.
От " Пътна полиция " припомнят, че промяната на автомобилните гуми е наложителна след 15 ноември и автомобилът би трябвало да е оборудван с подобаващи за зимни условия автомобилни гуми, или с дълбочина на протектора не по-малка, или равна на 4 милиметра. Същевременно се припомня на водачите преди тръгване да ревизират редовността на осветителните системи, както и чистачките. Добре е при опция да се зареди резервоара, както с незамръзваща течност за разчистване на автомобилните стъкла, по този начин и с гориво. Трябва да се заобикаля всякаква опция за ръководство на моторното транспортно средство в тъмната част на денонощието.
„ Добре е пътуването да се възнамерява през светлата част на деня. Тогава, когато ще се реализира пътешестване отвън обитаемоте места, или места с избрана надморска височина, е добре водачите да се снабдят и с вериги за сняг, както и с лопата “, сподели още контрольор Гиргинов. Твърде е евентуално попадане в рискова обстановка. Затова е добре да се извърши и обзор на пожарогасител, аптечка, светлоотразителна жилетка и предпазен триъгълник.
„ Използваме опцията да напомним на празнуващите и изключително на водачите никога да не карат след приложимост на алкохол. Ако празникът стартира с приложимост на алкохол още при пътешестване в автомобила, това може да подведе водачите и в положение на еуфория да се подадат на изкушението. Нека да не забравяме, че даже и в дребни дози концентрацията е рискова, изключително когато е съчетана с страст ”, предизвести Гиргинов. Когато в купето пътуват и се транспортират пасажери лидерът би трябвало да е концентриран в шофирането. Много постоянно диалозите, мощната музика, приповдигнатото въодушевление може да попречи на лидера съответно да реши обстановката. Не би трябвало да се взе участие и в нерегламентирани надпревари – така наречен гонки. Не би трябвало да се дефинира и прецизен час на идване на мястото, изключително когато колите се движат в пакет. Не е належащо постоянно колите да се следват един различен, тъй като всичко това може да докара до осъществяване на неправилни изпреварвания в блян да се догони движещия се пред нас автомобил.
„ Особено значимо е в тези празнични дни най-опитният водач да ръководи автомобила ”, сподели контрольор Гиргинов. След привършване на 8 декември е належащо да се възнамерява деликатно отпътуването от съответното място. Необходимо е водачът да е отпочинал, да е добре квалифициран. При нужда би трябвало да се алармира на телефон 112.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР