Пловдив. Стотици ресторантьори излезнаха и днес на протест в Пловдив,

...
Пловдив. Стотици ресторантьори излезнаха и днес на протест в Пловдив,
Коментари Харесай

Стотици ресторантьори блокираха и днес важно кръстовище в Пловдив, за да протестират срещу затварянето им

Пловдив. Стотици ресторантьори излезнаха и през днешния ден на митинг в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Протестът се организира на кръстовището сред булевардите " Цар Борис Трети Обединител " и " Шести септември ".
За да ги поддържа пристигна и ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов. " Няма да се примирим, ще отстояваме правото си на труд “, " Стига мачкане, стига дискриминация “, " Излизаме през днешния ден, с цел да работим на следващия ден “, " Спрете геноцида към заведенията “, " Кой ще ни заплаща заемите, министър Кацаров? “ и " Искаме нов проект “, бяха единствено дребна част от многото плакати, които протестиращите носеха. С черпаци и тенджери в центъра на Пловдив бе предадено недоволството против решенията на властта.

" Не се устоя към този момент, не желаем да ни затворят, или в случай че има затваряне, то да бъде за всички “, споделиха ресторантьорите, които нямат рационално пояснение за какво ограниченията са единствено против тях, а не да вземем за пример против шивашките цехове, които работят.

" Изнемогваме. При първото затваряне 70% от личните състави се преориентираха и не желаят да се връщат. Нещата са брутални. Настояваме да има някакви ограничения, само че да работим като всички останали на 30%, или на 50% ", споделиха още недоволните.

Хората не считат, че със затварянето на заведенията за хранене може да се реши казусът с пандемията като цяло.

При ултиматум ваксина за личните състави на заведенията хората също ще стачкуват, защото никой не може да ги задължи и не е редно, считат още те.

Ресторантьорите упорстват да се направи народен проект за имунизация на популацията, вместо държавното управление да се чуди по какъв начин да затрие бизнеса, изключително техният. Те чакат поддръжка и от хотелиерския отрасъл.
Алибегов заяви, че в сряда, от 11 часа, ще проведат среща със здравните управляващи, на която ще бъдат взети решения за това дали да има следващи протестни дейности. На срещата ще участват и представители на хотелиерския отрасъл.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР