Пловдив. Стадион Христо Ботев“ ще бъде с 18 хиляди седящи

...
Пловдив. Стадион Христо Ботев“ ще бъде с 18 хиляди седящи
Коментари Харесай

Стадион „Христо Ботев“ в Пловдив ще бъде с 18 хиляди седящи места още след първия етап на реконструкцията

Пловдив. Стадион „ Христо Ботев “ ще бъде с 18 хиляди седящи места още след първия стадий на реконструкцията, оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на общината.

Основното безпокойство на последователите на „ Ботев “, че стадионът на клуба ще бъде единствено с две трибуни със седалки, отпадна след днешната среща на Гражданския съвет за градежа със заместник-кмета Пламен Райчев. На диалозите участваха още основният проектант на Пловдив Димитър Ахрянов, проектантът арх. Георги Савов, президентът на компанията реализатор ПИМК Илиян Филипов и представители на надзора.

По предложение на арх. Савов планът ще бъде изменен, с цел да може в границите на отпуснатите средства (25 млн. лева с ДДС) за първия стадий на реконструкцията, да бъдат приключени и снабдени със седалки и четирите трибуни на стадиона. Това ще стане за сметка на построяването на съблекални и помощни пространства на естрада А (Централната трибуна), като краткотрайно оборудванията ще бъдат построени в бранш В (Трибуна „ Изток “).

Част от фасадата на Централната естрада също няма да бъде приключена дефинитивно, само че това няма да попречи на стадиона да се играят мачове от „ Ефбет лигата “, каквито са проектите. Предвижданото създаване на осветяване на пилони отпада, защото излишно оскъпява плана. То ще бъде сменено от 6 ферми, ситуирани на козирките на стадиона, които на втория стадий ще бъдат допълнени с още, с цел да се построи нужното осветяване за лиценз за интернационалните срещи.

От Гражданския съвет за градеж на стадион „ Ботев “ приветстваха концепцията и признаха, че най-важното за тях е оборудването за бъде приключено в цялостния потенциал от 18 777 седящи места, а разпределението на пространствата под Централната естрада може да бъде направено при втория стадий на ремонта.

До 10 дни се чака мнението на комисията, която би трябвало се произнесе за сходството на закупените седалки за Колежа с условията на УЕФА за категоризация, увери заместник-кметът Райчев. Ако получат утвърждение, седалките ще бъдат инсталирани, в противоположен случай ще се търсят средства за нови.

„ Кметът Здравко Димитров е безапелационен, че в случай че бъдат отпуснати спомагателни средства от бюджета за стадион „ Христо Ботев “, ще има спомагателни средства и за стадион „ Локомотив “, само че това мъчно ще стане в тази бюджетна година “, разясни Райчев. По отношение на тревната настилка, той прикани да не се бърза с нея, защото тя ще е едно от последните неща преди довеждане докрай на стадиона.

От Оперативна програма „ Градини и паркове “ ще създадат оглед и ще показват отчет какво би трябвало да се извърши по повторното затревяване на терена.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР