Пловдив си поиска от Варна акциите на Панаира. В декларацията,

...
Пловдив си поиска от Варна акциите на Панаира. В декларацията,
Коментари Харесай

Пловдив си поиска от Варна акциите на Панаира, може да ги откупи и срещу 16 млн. лв., ако държавата ги отпусне

Пловдив си изиска от Варна акциите на Панаира. В декларацията, призната единомислещо на днешното изключително съвещание на Общински съвет,се предлага 29-те % акции на морския град или да бъдат върнати на страната, след което да бъдат дадени на Пловдив или градът на тепетата да получи целево 16,3 милиона лв., с цел да откупи тези акции.

За гласоподаваха всичките 40 присъстващи съветници, а документът е адресиран до Министерски съвет, до Парламента, до Общински съвет на Варна и до кмета на морския градИван Портних.

Извънредната сесия беше свикана на пожар, след предписание от водача на ГЕРБ Бойко Борисов до структурите на партията му в Пловдив да се потуши напрежението към Панаира.

Напрактика бяха признати декларациите, препоръчани от ГЕРБ и от Демократична България, обединени най-после в една обща.

Заседанието стартира с изявление на самостоятелния консултант Слави Георгиев, който съобщи, че още през далечната 2006-та година Общински съвет на Пловдив тогава е " отворил стълбичката, по която Георги Гергов е влезнал в Панаира и в случай че на следващия ден община Варна реши са продаде акциите си на предприемача, никой не може да я спре ".

Последва изявление на иницииралите днешната сесия ГЕРБ. Председателят на групата съветници Йордан Илиев предложи страната да отпусне 16,3 милиона лв. целево, за откупуване наварненските акции, което беше подкрепено от достоверното Българска социалистическа партия.

Йордан Василев от социалистите съобщи, " че и останалите проценти на страната в Панаира би трябвало да бъдат дадени на Пловдив, с цел да се постави завършек на сагата ".

Веселина Александрова от Демократична България акцентира, че " до момента в който 29-те % са във Варна, пловдивският общински съвет може безпределно взима решения против апорта на акциите и по-късно Георги Гергов да привиква общи събрания до обратен тласък ".

Тя съобщи, че " решението за тези акции е от дълго време е взето и е доста по-добро, а точно - те да бъдат върнати на страната и прочете декларация до водача на ГЕРБ Бойко Борисов да влияе, по образец наПловдив, и на съветниците в морския град, да изпълнят решението от преди години, неизпълнено от кмета на Варна Иван Порних, и да върнат акциите на Панаира на страната ".

Съветникът от „ Земеделски съюз “ Георги Колев съобщи, че също поддържа безвъзмездното прекачване на варненските акции, тъй като в случай че " морската общинаполучи още16 милиона лв., единствено по проблема пловдивски Панаир, Варна ще се обогатила с общо 60 милиона лв., представляващидвугодишната финансова стратегия на града на тепетата. В сумата влизат и 45 -те милиона лв., които морският град получи за прословутата Дупка в центъра.

„ За мен обаче мястото на тези акции е в страната и всички политически обединения би трябвало да работят върху неговото осъществяване, стопирано от Иван Портних “, акцентира още Колев.

В последна сметка, след две спирания и след епизодични пререкания с присъстващи жители на сесията, ГЕРБ, отделилото се от Нинова пловдивско Българска социалистическа партия, Демократична България, Вътрешна македонска революционна организация и трите локални политически обединения, гласоподаваха единомислещо връщането на варненските акции на Панаира в Пловдив, дом на ревюто от повече от 100 години.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР