Пловдив ще поеме временен дълг в размер на 1 386

...
Пловдив ще поеме временен дълг в размер на 1 386
Коментари Харесай

Общината с 1,3 млн. лв. временен дълг заради подмяната на пе...

Пловдив ще поеме краткотраен дълг в размер на 1 386 223,21 лева за реализацията на плана по промяната на печките на твърдо гориво с екологични системи за отопление. Решението за заема би трябвало да бъде гласувано от общинските съветници на последното им съвещание преди Великденските празници. Точката беше вкарана в дневния ред в ексклузивен порядък часове преди да се съберат старейшините. Макар подмяната на отоплителните тела да минава по Оперативна програма „ Околна среда “, дългът се постанова да бъде стихотворец, тъй като европейските пари се превеждат със забавяне.

Още една точка влезе в посления миг, а точно щекотливата тематика за бъдещето на Бетонния мост. Общинските съветници ще би трябвало да решат дали да дадат позволение на локалната власт да подпише в допълнение съглашение сред НКЖИ и общната за пробива под гарата. В него е залегнало НКЖИ да показа инженерно техническо предложение за осъществяването на реконструкцията за Бетонния мост.

Освен това общината ще се опита да пусне за продажба на търг два парцела в регионите „ Централен “ и „ Южен “. Те се намират на улици, където презастрояването се трансформира в проблем. Имотът, който се намира в центъра на Пловдив, е на ул. „ Марат” 6 и е с величина от 175 кв.м, като може да се строи до 15 метра височина. Имотът в Кючук Париш е на ул. „ Петрова Нива “ 49 и е с величина 370 кв.м, а оптималната височина на строителството е до 12 метра.

Още един градоустройствен проблем ще занимае старейшините на сесията. Те ще би трябвало да решат дали да разрешат строителството на 5-етажна жилищна постройка със заведение за бързо хранене над ул. „ Тодор Балина “ на Бунарджика. Предложението е отхвърляно няколко пъти от общинарите, тъй като част от градежа ще се пада над улицата.

Общинските съветници се готвят още да опростят на половина наемите на бизнеса за първото тримесечие на тази година. Причината са противоепидемичните ограничения, които попречиха на естественото действие на бизнесмените. 50% от дължимия наем ще платят и наемателите на пространства към учебните заведения като столове, павилиони, книжарници. При тях обаче облекчението не е за 3 месеца, а единствено за един - за март.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР