Пловдив ще е домакин на кръгла маса на тема Ден

...
Пловдив ще е домакин на кръгла маса на тема Ден
Коментари Харесай

Пловдив домакин на кръгла маса на тема „Ден на алтернативната градска мобилност“

Пловдив ще е хазаин на кръгла маса на тематика „ Ден на различната подвижност ”, която ще се организира този петък от 10 часа в постройката на Младежкия център край гребния канал в града под тепетата. На форума ще бъдат показани целите за Председателството на България на Съвета на Европейския съюз в ресора на Министерство на регионалното развитие (Министерството на районното развиване и благоустройството) с акцент върху промотирането на различната градска подвижност.

Събитието ще бъде намерено от Деница Николова, заместник-министър на районното развиване и благоустройството, а присъединяване в него ще вземат кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник–областният шеф Димитър Керин. Инициативата се реализира в осъществяване на главния приоритет на Комуникационната тактика на Република България за Европейския съюз „ Насърчаване на ефикасното партньорство – дружно можем повече в Европейски Съюз “. Целта й е да сложи в центъра на публичното разискване тематиката за градската подвижност, която е интегрална част от европейския въпрос за развиването на интелигентни градове и е директно обвързвана с повишението на качеството на живот, включване на градовете, здравето на жителите и опазването на околната среда.

Тя кореспондира с целите, сложени от Министерство на регионалното развитие в границите на идното Българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година в региона на градското развиване и по-конкретно следене осъществяването на Градския дневен ред на Европейски Съюз и на дейностите по основаните партньорства в границите на Пакта от Амстердам, поставящи главните и общоевропейските правила за обмисляне и развиване на градските зони. След края на кръглата маса ще започва промо велообиколка на гребния канал в Пловдив с доста награди.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР