Пловдив посрещна представители на повече от 20 градове, носители на

...
Пловдив посрещна представители на повече от 20 градове, носители на
Коментари Харесай

Пловдив събра пратеници на 20 столици на културата

Пловдив посрещна представители на повече от 20 градове, носители на купата Европейска столица на културата. Градът е хазаин на събитието, което стартира през вчерашния ден и ще продължи до 13 май. В него ще вземат присъединяване като модератори шефовете на бъдещите столици Нови Сад (Сърбия 2021), Риека (Хърватия 2020) и Елевсина (Гърция 2021). 

На тази среща ще бъде потърсен отговор на въпроса каква е ролята на Балканите в огромния европейски план. Процентът балкански градове в “семейството на културните столици ” става все по-голям. В серия от работни срещи ще бъдат разисквани както положителните, по този начин и неприятните практики при събитието „ Европейска столица на културата ”. Всичко това ще споделят споделят представителите от Ставангер (Норвегия 2008), Рур (Германия 2010), Печ (Унгария 2010), Марибор (Словения 2012) и още няколко други културни столици. 

В рамките на тридневната аудиенция 30-те посетители ще посетят основни обекти и места от програмата на “Пловдив 2019 ” и културно-исторически забележителности в града. Срещата в Пловдив се осъществя броени дни преди интернационалното европейско жури да разгласи дали предлага града за премията Мелина Меркури.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР