Пловдив отново ще бъде домакин на силен международен тенис турнир

...
Пловдив отново ще бъде домакин на силен международен тенис турнир
Коментари Харесай

Пловдив отново домакин на силен международен тенис турнир за юноши

Пловдив още веднъж ще бъде хазаин на мощен интернационален тенис шампионат за юноши Plovdiv Cup от първа категория от календара на ITF. Надпреварата ще се организира на 18 година на кортовете на Търговска колегия Локомотив.

" Ще има участници от 26 страни, като 20 са от Европа. Нивото на шампионата е доста високо. Очакваме много положителни мачове. Ще има много български участници. Мачовете стартира от 9 април с квалификациите при момчетата. Интересът към нашия шампионат се ускорява от ден на ден ", съобщи Дора Рангелова.

От 11 април ще стартира главната скица на шампионата. На 15 април ще е финалът при момчетата, а на 16 април ще е финалът при девойките.

В главната скица ще бъдат по 32-а и при момчетата и при девойките. Общо 120 ще бъдат участниците.

В съществена скица ще има и четирима пловдивчани - Янаки Милев, Илиян Радулов, Катя Димитрова и Елизара Янева.

" Най-трудният интервал за всеки един играч е прехода от юноши до мъже. Имаме доста примерни на номер 1 при юношите, които не съумяват да пробият при мъжете. Трима българи са били спечелили в шампионата досега. Основно се печели от румънци. Целта на това съревнование е тенисистите да се развиват и да навлязат в мъжкия тенис. Организацията на такива шампионати е извънредно сложна сега ", съобщи доктор. Георги Крумов, който е вицепрезидент на Българската федерация по тенис.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР