Пловдив отново е лидер в луксозното строителство. Доказват го и

...
Пловдив отново е лидер в луксозното строителство. Доказват го и
Коментари Харесай

Пловдив с рекорден брой финалисти за строителните оскари

Пловдив още веднъж е водач в първокласното строителство. Доказват го и годишните награди LUXURY Property AWARDS 2021.

Повече от половината финалисти, които влизат в огромното съревнование, са пловдивчани. Апартаменти в затворени комплекси с доста зеленина са измежду най-търсените жилища на имотния пазар, изключително по време на коронавирус рецесията, обобщават уредниците.

За първи път в Пловдив

За първи път Форумът на най-хубавите компании в първокласното строителство, архитектурата и дизайна излиза от столицата. “Неслучайно избрахме да дойдем в Пловдив - от тук са най-вече от номинираните претенденти за строителните оскари”, сподели за “Марица” Патриция Кирилова от организация за обществени връзки ВИП Комюникейшън. Това са уредниците на XI издание на годишните награди LUXURY Property AWARDS 2021.



Пловдив гони Дубай, когато става дума за първокласни мегапроекта, настояват експерти, които наблюдават обстановката под тепетата.

Коронавирус пандемията отхвърли инцидентните играчи

на пазара на парцели. Така новите планове изключително в жилищния сегмент са подчинени на формулата: качество, разкош интериор, решение за интелигентни здания и умни технологии в ръководството на дома. Тези и още куп други екстри са приоритет на бизнесмените, които изведоха града на челните места в статистиките за ново строителство. Световната здравна рецесия се отрази удобно на имотния пазар в страната ни, който бележи рекорден растеж на покупко-продажбите през последните месеци, сочи статистиката. Реализираните покупко-продажби с парцели доближават 13-годишен връх за първото тримесечие на 2021 година, като броят им е на най-високото равнище от международната финансова рецесия през 2008 година, означават и уредниците на LUXURY Property AWARDS 2021.

Най-модерните жилищни планове под тепетата доминират измежду номинациите за LUXURY Property AWARDS 2021. Сред тях е бутиковият комплекс „ Милениум “ на строителна компания „ Линер “. Разположен на ул. „ Остромила “, той разполага с четири жилищни здания върху повърхност от 9000 кв. м. Финалист в състезанието е и " Луксор 4 " - четвъртият жилищен план от здания „ Луксор “, също в квартал „ Остромила “. REGATTA PARK WEST - взаимният план на интернационалната строителна компания Platinum Invest Holding и архитектурни студиа RT Consult и BURO International, също се бори за премия.

Хъс Инвест и Арх Ситистрой са финалисти с няколко свои плана: комплекс „ Магнолия Форест “ в кв. „ Парк отдих и просвета “, новия „ Ривиера парк” в подножието на „ Бунарджика “ и „ Plovdiv City Park 3” до Mall Plovdiv, чиято първа копка следва в скоро време. Сред най-важните критерии, свързани с лукса през днешния ден, са светлината и просторът в жилището.



Именно с това Plovdiv City Park 3 е друг и неповторим. Светлата част сред тавана и пода е 2.80 м, при изпълняван сега във всички други новостроящи се здания 2.60 м. За всеки един апартамент е планувано подово отопление.

Сред финалистите е и жилищен комплекс " Тракия Сити Парк " - ситуиран в самото сърце на регион " Тракия ", който е с най-добре развита инфраструктура в Пловдив. Комплексът се намира в непосредствена непосредственост до детски градини и ясли, учебни заведения, хранителни хипермаркети, търговски центрове и аквапарк. Локацията му е извънредно лесна за достъп както с публичен превоз, по този начин и лек автомобил. Комплексът разполага с внушителните 13 700 кв.м вътрешен озеленен двор, в който ще има детски площадки, стрийт фитнес и зони за отдих.

Няколко нови пловдивски хотела също се борят за златните статуетки. Един от тях е „ Best Western Premier Plovdiv Hills “ на компания „ Итали “, който е част от интернационалната хотелска марка на Best Western Hotels & Resorts.



В класацията на о тличниците измежду архитектите още веднъж е екипът на Едвард и Маргарита Христови. За 30-годишната си история компанията им има богато портфолио от многофамилни къщи, хотели, бизнес здания и винарни. Двете им дъщери Антония и Боряна Христови вървят по стъпките на своите родители и желаят да основават устойчиви и артистични здания. А татко им Едвард Христов е притежател на отличие от Европейския рицарски медал на виното поради избите, които е основал със фамилията си.

Церемонията на LUXURY Property AWARDS 2021 е на 1 октомври 2021 година, а сцена на събитието е парк-хотел " Санкт Петербург ". Очаква се на церемонията да бъдат отличени плановете в категориите: Иновации в строителството, Луксозно жилищно, публично и бизнес строителство, Най-добра строителна компания, Идеен план, Реновирано строителство, Локация на годината и други Партньори на състезанието са Италианската комерсиална камара, Камарата на архитектите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация и Международната академия на архитектурата.

Организаторите: Луксът постоянно е конкурентен

„ Дори в интервал на международна здравна рецесия първокласното строителство сподели, че е конкурентно и не се въздейства от икономическите рецесии. „ Основната цел на церемонията е да подкрепи популяризирането и отличаването на положителните практики в първокласното строителство, триумфите на българските строителни компании и архитекти у нас и по света, да подкрепи техните желания за по-добро качество на живот в България “, споделят ръководещите съдружници на организация " ВИП Комюникейшън " Патриция Кирилова и Дончо Георгиев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР