Пловдив. Открит е мъртъв старши лейтенант Тодор Манчев, който е

...
Пловдив. Открит е мъртъв старши лейтенант Тодор Манчев, който е
Коментари Харесай

Открит е мъртъв ст. лейтенант Тодор Манчев, участник в учението, при което американски военни нахлуха в цех в Чешнегирово на 11 май

Пловдив. Открит е мъртъв старши лейтенант Тодор Манчев, който е участник в учението, при което американски военни нахлуха в завод в Чешнегирово на 11 май. Това оповестиха за Радио " Фокус " - Пловдив от пресцентъра на Министерството на защитата. Тодор Манчев е открит на полигона в Ново село, където се организира обучение в късния следобяд през вчерашния ден. Той е открит мъртъв с огнестрелна рана в стаята си, оповестиха още от пресцентъра на Министерството на защитата. По случая е формирано досъдебно произвеждане във Военнокръжната прокуратура в Сливен.

Очаква се публично известие от Министерството за случая.

Свързват името на старши лейтенант Тодор Манчев с учението, при което американски военни нахлуха в завод в Чешнегирово на 11 май т. година, като се твърди, че той е един от осъдените за това военни. От военното министерство прецизираха, че той не е взел участие в самото навлизане, само че е бил част от учението като военнослужещ от " Военна полиция ". Именно той е подал отчет за случая към началниците си.

Марин Димитров, притежателят на компанията, в която нахлуха военните с картечници и автомати и подплашиха служащите, сподели за медията ни, че към момента следствието не е завършило и не е ясно, чия е грешката. Но пък твърди, че българите нямат нищо общо със случилото се. Той се закани да съди военните поради случая.

Следствието ще потвърди дали фактически гибелта на младия боен има връзка с този случай.

Цветана ТОНЧЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР