Пловдив. Община Пловдив обяви конкурси за длъжността директор на Регионален

...
Пловдив. Община Пловдив обяви конкурси за длъжността директор на Регионален
Коментари Харесай

Община Пловдив обяви конкурси за директори на Регионален природонаучен музей и Регионален етнографски музей

Пловдив. Община Пловдив разгласи състезания за длъжността шеф на Регионален природонаучен музей и за длъжността шеф на Регионален етнографски музей, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив . Право-отношенията са срочни, за период от 5 години, според Закона за културното завещание.

Изисквания към претендентите са висше обучение, образователно-квалификационна степен " магистър ", професионален опит най-малко 5 години в съответното професионално направление, да имат организационни умения, настройка за работа в екип, адаптивност и комуникативност.

Като преимущество ще се смятат присъдени научни степени, опит в региона на музейното дело и запазване на културното завещание, присъединяване в създаването и реализацията на стратегии и планове, както и чуждоезиковата подготовка и компютърна просветеност.

По време на състезанието те би трябвало да защитят идея за активността и развиването на музея за интервал от 5 години, в детайли създадена за първата от тях. Конкурсите ще преминат под формата на събеседване.

Документите за присъединяване на състезанието се подават в период от 1 месец от публикуването на обявата за състезанието в локален вестник и на електронната страница на Община Пловдив - www.plovdiv.bg в раздел състезания.

Регионалният природонаучен музей в Пловдив е вторият по величина и благосъстояние природонаучен музей в страната, с съвременна и модерно завършена експозиция, със засилена природозащитна концепция. Настоящият шеф гл. ас. доктор Огнян Тодоров е отпред на институцията от 2010 година През времето му на ръководство в музея бе осъществен огромен ремонт, който е казус в историята на музейното дело в страната. Приходите на музея също се подвигнаха неведнъж, както и посетителите.

Регионален етнографски музей – Пловдив е вторият по величина у нас профилиран музей от подобен вид, одобрена научно-образователна институция и привлекателен център за културен туризъм. Основан е през 1917 година, а от 1938 година се обитава в Куюмджиевата къща – монумент на културата от национално значение. Начело на институцията сега е доцент доктор Ангел Янков. Управлението му също се смята за сполучливо.
Цветана ТОНЧЕНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР