Пловдив. Над 200 000 лева са очакваните приходи на Природонаучния

...
Пловдив. Над 200 000 лева са очакваните приходи на Природонаучния
Коментари Харесай

Огнян Тодоров, директор на Природонаучния музея в Пловдив: Над 200 000 лева са очакваните приходи на музея в края на годината

Пловдив. Над 200 000 лв. са предстоящите доходи на Природонаучния музей в края на годината. Това заяви пред публицисти шефът на музея Огнян Тодоров, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” - Пловдив . „ Бюджетът на музея като лични доходи мощно надвишава този от предходната година ”, сподели Тодоров, като уточни, че приходите досега са се вдигнали с към 35 000 лв. по отношение на предходната година. Според него, сигурно тази година общият бюджет, образуван от лични доходи, ще се вдигне на над 200 000 лв.. „ Колелото потегли да се върти, музеят генерира много положителни доходи и аз чакам с новата Зала за динозаври и ъпгрейдите, които сме планували за идната година, да се мине към този момент на доста високо равнище ”, сподели още Огнян Тодоров. Той уточни, че предходната година приходите са били в размер на 160 000 лв., а досега те са 190 000 лв., като до края на годината остава още цялостен месец. Огнян Тодоров сподели още, че се плануват и нови действия, както и много нови експонати. Подготвя се и една витрина, в която посетителите ще могат да влизат. „ Тя съставлява широколистна гора, с надморска височина към 1500 м, която показва пейзажа на Родопите, със тон и светлина, с цел да се усещат посетителите като част от този пейзаж ”, уточни Тодоров.
Според шефа на музея, Аквариумът и Залата с пеперудите са измежду най-посещаваните до момента, като планът с пеперудите се е оказал много сполучлив. „ Инвестираме много средства в Залата с живите екземпляри, с рибите ”, сподели още Тодоров и добави, че се приготвя още една спомагателна зала, която ще отвори порти другата година, с към 6 броя 1500-литрови аквариуми. „ Експонатите ни са сигурно повече от тези на Националния природонаучен музей ”, сподели още шефът, като посочи, че става въпрос за експонатите във витрините, само че не и за сбирката, която сигурно е най-богата в Националния музей.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР