Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с

...
Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът инж. Иван Тотев се срещна с живущите в сграда на ул. „Павликенска“ , чийто покрив бе срутен в резултат на буря

Пловдив. Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев се срещна с живущите в постройка на ул. „ Павликенска “, чийто покрив бе сринат вследствие на стихия. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Общината. Живущите в постройката са се обърнали с молба за помощ към кмета, откакто мощният вятър при една от бурите, сполетяла града на 26 юни, е нанесъл съществени вреди на покрива на жилищната постройка, като изцяло е унищожил неговата структура.
„ Повечето от живущите в постройката сме с доста ниски приходи, над 70-годишни, трима са над 85, а една от съседките е на 90-години и живее сама. Това са единствените ни жилища и няма къде да идем “, споделиха жителите. Те помолиха за подпомагане за разпределяне на средства от общинския бюджет за незабавен ремонт и коригиране на вредите на покрива.
Служители на районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ незабавно са отстранили рисковите детайли от срутилия се покрив, само че в този момент при всеки дъжд вали вътре, обясниха хората от ул. „ Павликенска “ №4.
Средствата, нужни за премахване на вредите, са непостижими за събиране от възрастните хора, а и предвид на идващата зима, ситуацията е още по-сериозно.
Иван Тотев изясни, че ще направи нужното, с цел да помогне и спомага на жителите за ремонт и премахване на огромните вреди, породени от бурята. За сесията на Общинския съвет, планувана за 1 август, кметът ще направи предложение за разпределяне на средства в помощ на засегнатите.
„ След позитивно решение от страна на общинските съветници, ще можем да се разпоредим и да ви подкрепим финансово “, посочи кметът пред живущите на ул. „ Павликенска “ № 4.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР