Пловдив е градът с най-добрите и най-безопасни велоалеи, целта на

...
Пловдив е градът с най-добрите и най-безопасни велоалеи, целта на
Коментари Харесай

Пловдив - градът с най-добрите и най-безопасни велоалеи

Пловдив е градът с най-хубавите и най-безопасни велоалеи, задачата на Общината е да построи още прави и по този начин да подари на пловдивчани една от най-хубавите веломрежи в България. Това стана ясно по време на кръгла маса, отдадена на различната градска подвижност, провела се през днешния ден в Младежкия център на Гребната база, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 
"С създаване на велоалеите успяхме да превърнем в действителност една от фантазиите на пловдивчани ", похвали се зам.-кметът по спорт Георги Титюков.
"Когато приемахме тактиката "Пловдив - град на велосипедиста ", направихме огромно питане, 70% от всички интервюирани споделиха, че биха употребявали колела, в случай че имат подобаващата инфраструктура ", върна лентата първоначално той. 
Кметът Иван Тотев също не пропусна да нахвали безспорните придобивки за града под тепетата. По думите му пловдивските велоалеи са прелестен образец за основаване на условия за алтернативен живот и различно напредване. 
"Използвайте всичко, което ви кара да се чувствате щастливи, здрави и във форма ", обърна се той към жителите на Пловдив.
И още - положителната вест е, че администрацията продължава с уголемение на веломрежата в града под тепетата, към този момент са отворени офертите на искащите да проектират още 10 километра велоалеи, разкри Тотев.
Припомняме, че сега се създава и система за отдаване на общински колела чартърен. Крайната цел на всички старания на кмета и екипа му са велоалеи да свързват всички квартали на града в една огромна мрежа.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР