Пловдив е горещ район, които концентрира големи инвестиции и интереси,

...
Пловдив е горещ район, които концентрира големи инвестиции и интереси,
Коментари Харесай

Една по една падат пречките за строителството на околовръстния път на Пловдив

„ Пловдив е парещ регион, които концентрира огромни вложения и ползи, по тази причина в тази среща би трябвало да бъдат открити решения за проблемите пред построяването на околовръстния път “.

Това съобщи зам.-министърът на районното развиване Николай Найденов , който участва нам междуинституционална среща с всички страни, имащи отношение към построяването на околовръстния път на град Пловдив . Участниците дискутираха четири сектора от околовръстния път.

Относно готовия план за ново трасе , което ще се намира югоизточно от града , по направлението на път II-56 – от пътен възел „ Скобелева майка “ на север до построеното кръгово кръстовище с Асеновградско шосе на юг, Найденов предложи да се продължи взаимната работа на специалистите от АПИ и Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ за решение на проблемите.

Бяха прегледани и плановете, касаещи удвояване на съществуващия югозападен околовръстен път на града , разграничено на три обособени позиции. Обособена позиция № 1 включва сектори от републиканските пътища III-805 и II-86 – почти от кръстовището при „ Джъмбо “ на север до края на моста над река Марица на юг, в това число и пътен възел при Пазарджишко шосе.

Обособена позиция № 2 съставлява секторът от път III-805 от пътен възел „ Царацово “ при Голямоконарско шосе на север до кръстовището при „ Джъмбо “ на юг.

Обособена позиция № 3 обгръща най-дългия сектор за удвояване (14 км от път II-86 южно от гр. Пловдив) – след края на моста над река Марица до построеното кръгово кръстовище с Асеновградско шосе, незабавно след ж.п. линия на КЦМ АД .

Обърнато бе внимание и на постъпилите в АПИ възражения и обструкции от заинтригувани притежатели , чиито парцели се засягат от трасето на бъдещия околовръстен път.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР