Пловдив е една от двете Европейски столици на културата за

...
Пловдив е една от двете Европейски столици на културата за
Коментари Харесай

Евронюз: България, една просперираща туристическа дестинация 0


Пловдив е една от двете Европейски столици на културата за 2019-a гoдина (Матера, Италия, е втората).

България печели от това, защото е една от най-бързо растящите туристически дестинации в Европа. Това е вторият по величина град в България и един от най-старите непрекъснато населявани градове в Европа, основан към 6 век пр.н.е.

Днес той е съвременен, многолюден град. Той служи като административен, научен, стопански, търговски и транспортен център на южния централен регион на България.

" Град Пловдив има две съществени цели ", споделя заместник-кметът Стефан Стоянов. " Да бъдем доста по-популярни и привлекателни, изключително за европейската публика и да създадем града по-достъпен и забавен, а въпреки това, желаеме да удвоим броя на туристите, а през 2019-а година чакаме към два милиона гости.

" Имаме огромни събития, музикални фестивали, оперен фестивал, Пловдив е едно от горещите места, които някой може да посети, не е прекомерно доста, само че въпреки това в градът има половин милион души. "

Старият град е наложителна туристическа дестинация в Пловдив. Можете да се разхождате и да се любувате на прелестните къщи, датиращи от интервала на Възраждането. Днес в една от тези къщи се намира Етнографският музей на града.  /Старият град Пловдив е включен в листата на международното завещание на ЮНЕСКО от 2004-а година насам./

Старият град е хазаин на доста художници и занаятчии и. Целта е да се срещнат туристите с керамични бижута и обичайни облекла.

 

Друга оживена дестинация е Варна, известна като морската столица на България. С течение на годините туристическият бранш стана все по-значим за българската стопанска система.

През 2017 година България „ видя “:

- 7,6% нарастване на входящия туризъм;

- с към 8,9 милиона задгранични туристи;

- което води до 9,3% нарастване на приходите от туризъм.

Градът е основан като комерсиална колония през 570 година пр.н.е. под името Одесос. Днес е морски курорт и е третият по величина град в България с почти 330 000 поданици. Градът е прочут с превъзходния си плаж и дълбоки сини води.

Намира се на северния бряг на Черно море. Въпреки че множеството виждат Варна като лятна дестинация, общината се пробва да трансформира града в дестинация за всички сезони.

Приносът на туризма за растежа на българската стопанска система е забележителен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР