Площадка за временно съхранение на строителни отпадъци бе открита днес

...
Площадка за временно съхранение на строителни отпадъци бе открита днес
Коментари Харесай

Ново депо рециклира строителни отпадъци в Свиленград

Площадка за краткотрайно предпазване на строителни боклуци бе открита през днешния ден в Свиленград от кмета арх. Анастас Карчев. Депото е в някогашната Асфалтова база – общински парцел, чиято благосъстоятелност бе възобновена от Министерство на земеделието за потребностите на общината.

" С обособяването на тази площадка желаеме да ограничим и последователно да премахнем нерегламентираните сметища в общината ", съобщи арх. Карчев. Той добави, че имал среща с представители на строителните компании, които одобрили концепцията и обявиха, че ще съблюдават условията за депониране на строителни боклуци. " На по-късен стадий предвиждаме още да улесним жителите и компаниите, като стартираме да предоставяме специфични съдове за боклуци на самите строителни обекти ", добави кметът.



Основният поток боклуци към площадката е от строителни обекти, от разрушение на здания и осъществяване на ремонтни действия. Тези боклуци се мерят с електронен кантар. Със специфична трошаща машина ще се рециклират и готовата секта ще се влага още веднъж в строителството, предпочитано в общински обекти.

Таксата за прилагане на депото е 8 лв. на звук строителен боклук. За семейства и физически лица, които депонират до 1 звук боклук, следва да се вкара гратис прилагане.

" На новия обект са открити 3 работни места ", изясни ръководителят на общинското дружество " Благоустрояване и озеленяване ". Иван Атанасов. Поставено е видеонаблюдение. Работното време на площадката е всеки ден, в това число събота и неделя, от 8 до 20 часа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР