Площадка за фитнес на открито, място за развлекателни игри и

...
Площадка за фитнес на открито, място за развлекателни игри и
Коментари Харесай

Фитнес, изложби и игри на открито в Надежда ще са част от “Зеления коридор на здравето”

Площадка за фитнес навън, място за развлекателни игри и място за изложения навън ще бъдат построени в двора на 15 СУ „ Адам Мицкевич “ и свободното пространство сред учебното заведение и 115 ДГ " Осми март ", описа кметът на региона Димитър Димов.

 

“Разполагането на  различни по своето наличие детайли на градската паркова среда един до различен ще сътвори наситена зона за отдих, разходки, занимания и събития ”, описа градоначалникът, който е повдигнат за следващ мандат от ГЕРБ-СДС.

 

 

„ Зеленият кулоар на здравето “  минава през просторна открита повърхност, по-голямата част от която е заета от тревни поляни, пресечени от асфалтови алеи и площадки. Мястото е слънчево и елементарно налично, наоколо до огромни улици, без да излиза непосредствено на тях, добави Димов.

 

Мястото за развлекателни игри и изложения ще бъде открито залесено пространство, в което ще  се организират културни събития, концерти и експозиции. Тази изложбена повърхност е решена като семпло, равно и отворено място с най-малко паркова архитектура.

 

Южната част на изложбената повърхност е по-свободна и тук единственото обзавеждане са няколко паркови пейки. Това разрешава откритата част да се употребява за разнородни събития от най-различно естество, изискващи скупчване на повече хора на едно място.

 

 

Фитнес навън

Площадката за фитнес навън също е подчинена на концепцията за чиста и природосъобразна паркова среда. Залагайки на нетрадиционни фитнес-уреди, зоната може да се трансформира в обичано място за спортистите, практикуващи по-приключенски фитнес. Предложеният набор от уреди е направен напълно от дърво, като предлага богат набор от благоприятни условия за трениране на всички групи мускули.

Предвидените уреди са: равновесна греда, успоредка, гимнастическа шведска стена, ръкоход и халки. Уредите са безвредни и налични за всички. Ще бъдат инсталирани върху новоизградени стоманобетонови фундаменти.

Алеята, условно разделяща зона „ Място за развлекателни игри “ и „ Фитнес навън “, е завършена и насипана със сипица, оградена с култивиран бордюри.

 

 

Изложба навън

В по-северната част се разполагат характерни леки структури – табла, върху които могат да се слагат картини, плакати, фотографии, тъкани и други художествени творби, в това число при местни събития без искания за представителност.

Около цялата зона са планувани нови стълбове за парково осветяване, които да дооформят цялото пространство. Около него ще се ситуират и кошчета за боклуци, описа кметът на столичния регион “Надежда ”.

Тагове: Димитър Димов район „ Надежда “ зона „ Жива вода “ фитнес изложби игри на открито „ Зеления кулоар на здравето “
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР