Плодовите сокове може да бъдат по-опасни за здравето от подсладените

...
Плодовите сокове може да бъдат по-опасни за здравето от подсладените
Коментари Харесай

Соковете били по-опасни от газираните напитки

Плодовите сокове може да бъдат по-опасни за здравето от подсладените газирани питиета, защото усилват риска от ранна гибел, написа " Дейли мейл ". Прекомерната приложимост на сходно пиво, даже когато е 100% натурално, може да увеличи с 24 на 100 вероятността да умрем, преди да достигнем старини. За съпоставяне, от газирани питиета същият съдбовен % е единствено 11.

Авторите на проучването от американските университети " Емъри " и " Корнел " успокояват, че няма риск при консумация на една чаша сок на ден от 150 мл. Но в случай че прекаляваме с тези питиета, излагаме на огромна заплаха нашето здраве.

Експертите наблюдавали данните на 13 440 души, които трябвало да опишат какъв брой плодови сокове и подсладени газирани питиета употребяват на ден. За интервал от 6 години били установени 1000 смъртни случая заради разнообразни аргументи и 168 умряли от сърдечносъдови болести. От получените данни се оказало, че хората с най-голяма консумация имали с 11% нараснал риск от ранна гибел за всеки спомагателни 350 грама консумация на подсладени газирани питиета. И с 24-процентов риск за всеки спомагателни 350 грама употребявани плодови сокове.

С това проучване учените предизвестяват, че високата консумация на захар, даже и при натуралните сокове, неизбежно се отразява на нашето здраве.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР