Плеймейкърът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри вкара 37 точки, 23

...
Плеймейкърът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри вкара 37 точки, 23
Коментари Харесай

Джамал Мъри изведе Денвър до втора победа над ЛА Лейкърс

Плеймейкърът на Денвър Нъгетс Джамал Мъри вкара 37 точки, 23 от които в последната четвърт, за успеха със 108:103 над гостуващия Лос Анджелис Лейкърс във втория мач от финалната серия в Западната конференция на Националната баскетболна асоциация. По този метод " буците " поведоха с 2:0 триумфа и се нуждаят от още два в оставащите пет мача, с цел да се класират за финала в Лигата за пръв път в своята история.

Нъгетс изоставаха с 11 точки в средата на третата четвърт, само че съумяха да създадат поврат и на собствен ред да поведат с 12 няколко минути преди края. Гостите от Лос Анджелис съумяха да стопят пасива си до единствено две точки след тройка на Остин Рийвс минута преди края на мача, само че с точни осъществявания на Мъри от наказателната линия домакините подпечатаха успеха си.

Към 37-те си точки Мъри добави 10 битки, пет асистенции и четири откраднати топки. Добър мач за спечелилите направи и Никола Йокич, който записа " трипъл-дабъл " 23 точки, 17 битки и 12 асистенции. Сърбинът обаче стреля единствено 43 % от игра, нула % от тройката и не вкара нито една точка в последната четвърт на мача, когато нападението на отбора бе дирижирано напълно от съотборника му Мъри.

За Лейкърс Остин Рийвс и ЛеБрон Джеймс вкараха по 22 точки. Джеймс обаче направи няколко основни пропуща в последната четвърт, като не вкара при нито един от трите си опита от тройката, а един път пропусна и забивка, останал напълно самичък под коша на бърза офанзива. Руи Хачимура вкара 21 точки от пейката за " езерняците ", а Антъни Дейвис, който в предходния мач вкара 40 точки, в този момент остана с 18 и 14 битки.

Мач номер три от серията е в Лос Анджелис и ще се играе в нощта на 20 против 21 май.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР