Плевнелиев даде прогноза за следващото правителство:Вариантите след предсрочните парламентарни избори

...
Плевнелиев даде прогноза за следващото правителство:Вариантите след предсрочните парламентарни избори
Коментари Харесай

Плевнелиев: Очаква ни временно правителство с кратък хоризонт

Плевнелиев даде прогноза за идващото държавно управление:

Вариантите след предварителните парламентарни избори са два. Такова мнение изрази президентът на България (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев в ефира на NOVA.

“Няма значение какъв брой партии ще има в Народното събрание. Тези избори са доста ясни. Те или ще ни оставят в изолираност, или ще ускорят нашата интеграция към Европа. Българският народ от дълго време е избрал Европа ”, съобщи Плевнелиев и прикани за влизане в Шенген и в еврозоната. 

Той дефинира като “недемократично ” в акцията да се водят личностни борби сред партиите. 

Според Плевнелиев ни чака краткотрайно държавно управление с къс небосвод. “Ако въпреки всичко водачите на про-европейските политически сили схванат отговорността пред тях и че това надълбоко опълчване обслужва империите на Изток от нас и техните геополитически упоритости, те ще би трябвало да подтиснат егото си и да се оттеглен обратно ”, сподели още Плевнелиев и изрази опция за програмно държавно управление “с ясна визия и цели ”.

Президентска република не е добър вид за България, счита още той. “За българските действителности е добре не да имаме супер-лидер, който “да коли и беси ” в страната, а да имаме баланс сред институциите ”, сподели Плевнелиев.

Неговата прогноза за идната 2023 година е за “тежка и сложна година ” освен за България, а за света. “Нека да не считаме проблемите под масата, а да бъдем държавници ”, прикани още Росен Плевнелиев.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР