Плевенски полицаи задържаха неправоспособен младеж с крадена кола, който самокастрофира

...
Плевенски полицаи задържаха неправоспособен младеж с крадена кола, който самокастрофира
Коментари Харесай

При гонка по сигнал за открадната кола, младеж се заби в крайпътно дърво

Плевенски служители на реда задържаха недееспособен юноша с крадена кола, който самокастрофира при удар в дърво. Разследването по случая е стартирало на 29 юни 2023 година към 03:30 часа след получен сигнал, че от Габрово е откраднат лек автомобил ``Сузуки “.

Плевенски служители на реда са построили контролно – пропускателни пунктове и автомобилът е видян в 4:00 часа в регионалния град. Служителите на реда подали явен светлинен и звуков сигнал за прекъсване на автомобила. Водачът не се подчинил и траял придвижването си.

Полицаите последвали нарушителя. Многократно подавали сигнали – звукови и светлинни, изисквайки по този метод от него да спре. Лекият автомобил „ Сузуки “ през кръгова връзка траял на основен път Е – 83 Ботевград – Бяла, а след това се отправил в посока село Победа. На пътя от село Комарево към град Гулянци, водачът на „ Сузуки “-то е изгубил надзор над ръководството и е самокатастрофирал при удар в крайпътно дърво. На място подпомагане е оказано от чиновници на РСПБЗН – Гулянци.

Установена е самоличността на лидера – 21-годишен от град Габрово. Оказана му е незабавна здравна помощ от екип на ЦСМП - Гулянци. Той е в положително здравословно положение. Изяснило се е, че не има СУМПС.

При осъществена инспекция за алкохол, уредът е отчел позитивен резултат – над 0.5 промила. Наркотестът му е негативен.

Изяснило се е, че в град Габрово 21-годишният е нанесъл побой на ползвателя на автомобила и незаконно го е лишил. Задържан е за период до 24 часа. Извършен оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно произвеждане, по което работата продължава под контрола на областен прокурор при районна прокуратура – Плевен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР