Плевенската болница Георги Странски“ е една от най-големите в страната

...
Плевенската болница Георги Странски“ е една от най-големите в страната
Коментари Харесай

Илиян Йончев : Плевенската болница да бъде включена в списъка за финансиране на областни болници със смесено участие


„ Плевенската болница „ Георги Странски “ е една от най-големите в страната с над 900 кревати и е гръбнакът на опазването на здравето на цяла Северна България. Така че би трябвало да създадем нужното, с цел да може да бъде финансирана тази болница. “ Това съобщи депутатът от БСП Илиян Йончев от парламентарната естрада по отношение на разисквания Закона за лечебните заведения.

Той посочи, че левицата ще поддържа закона и ще внесе предложение сред първо и второ четене плевенската болница да бъде включена в листата за финансиране.

Йончев акцентира, че с изключение на със опазване на здравето, тя се занимава и с обучение, защото там Плевенският медицински университет образова студенти по медицина, медицински сестри и акушерки.

„ Предвижда се финансирането да е към 500 лева на месец на легло, тъй че това е витално належащо “, добави социалистът. Той изрази вяра да бъде формирано постоянно държавно управление и да се одобри бюджет за 2023 година, с цел да може да се помогне по този метод опазването на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР