Плевенчанката Емилия Манолова , която миналата седмица бе задържана за

...
Плевенчанката Емилия Манолова , която миналата седмица бе задържана за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста жената, вкарала в капана си редица пловдивчани с “романтична измама“

Плевенчанката Емилия Манолова, която предходната седмица бе арестувана за  „ сантиментална машинация ” с редица пловдивчани, остава за непрекъснато в ареста. Това реши Окръжен съд- Пловдив във вчерашното съвещание, което се организира, откакто първа инстанция остави измамницата в ареста.
Прочетете още
33-годишната е била представлявана от юрист Снежана Почева, а в хода на съвещанието е декларирала, че не крие за запознанствата си с излъганите мъже. Нейният защитник  е отбелязал, че Манолова в никакъв случай не е бягала от правораздаването и непринудено се е предала и съдействала на полицията. Това обаче не е трансформирало мнението на магистратите и по този начин са удостоверили най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

 Манолова се грижила за 4 деца в плевенско село. До разплитане на случая, в който се забъркала се стигнало след получен сигнал в отдел „ Икономическа полиция “ в пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Мъж от региона разказал, че при започване на годината приел покана за другарство в обществената мрежа от непозната жена. След първото известие двамата почнали да се опознават взаимно с чатове в интернет, а след това кореспонденцията им се трансферирала и през мобилно приложение за видео и аудио диалози.

Скоро мъжът добил усещане, че неговата събеседничка изпитва откровени усеща и се съгласил на предлагането й да заживеят дружно в дома му. В деня, в който дамата трябвало да дойде, получил телефонно позвъняване от нея. Силно обезпокоена тя съобщила, че по пътя е закъсала с автомобила си. В диалога се намесил и привиден автомонтьор, който оповестил, че повредата е доста сериозна и изискал към 6000 лв. за незабавното й премахване.  Без да се двоуми, пострадалият превел сумата на посочена банкова сметка и останал в очакване на партньорката си, която обаче повече не се появила и станала неоткриваема.

 След сигнала идва и намесата  от пловдивския отдел „ Икономическа полиция “. Не след дълго авторка на „ сантиментална машинация “ по интернет бе арестувана и доведена в Пловдив.

По формираното досъдебно произвеждане са извършени голям брой оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. При претършуване в дома й са открити и конфискувани разнообразни материални доказателства.

 В началния стадий на следствието са документирани 15 случая, при които дамата е оплела в мрежите си мъже от цялата страна, отнемайки от тях към 20 хиляди лв.. Основно предлогът, под който им желала пари, бил обвързван с автомобила й - за ремонт или прилагане на пътна помощ, за зареждане с гориво, заплащане на санкции или натрапен запор. Активната работа на чиновниците продължава, а от направения разбор на събраните досега материали се допуска, че пострадалите от закононарушението са доста повече – към 50, а сумата възлиза на над 70 хиляди лв..

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

фотография: илюстративна
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР