Плевенчанка остава на улицата след спор с общината. Жената обитава

...
Плевенчанка остава на улицата след спор с общината. Жената обитава
Коментари Харесай

Жена остава на улицата, след като общинското ѝ жилище започва да расте

Плевенчанка остава на улицата след спор с общината. Жената населява общинско жилище от 25 години. Оказва се обаче, че жилището може да пораства, най-малко по документи – в един миг апартаментът станал толкоз огромен, че дамата трябвало да го освободи,съобщава bTV.
Диляна Маринова употребява втория етаж от общинския парцел на „ Къкрина” 8 от 1994 година В заповедта за настаняване е вписано, че тя и децата ѝ ще дължат наем за 37 квадрата, само че след 11 години жилището стартира поетапно да пораства.
През 2006 година жилището става с размер 46 кв. м., а единствено 11 дни по-късно, то е пораснало до 78 кв. м.
Жената се съгласила с по-високия наем, само че паралелно с това упорствала да бъде осъществено експертно замерване на използваемата част.
От Оперативна програма „ Жилфонд” споделят, че работят единствено по документи и не правят замервания. Така, по документи, Диляна употребява 78 кв. м. повърхност.
„ Аз имам право на 25, в никакъв случай не съм твърдяла, че ми е по-малко, само че не е 78 квадрата. Казват ми, че има нова заповед, която е изменила това нещо”, оплаква се Диляна.
От „ Жилфонд” се стопират на общинска разпоредба, съгласно която на наемателите се зачислява не ползваемата, а действително застроената повърхност.
В продължение на четири години въпросът се гледа на всички правосъдни инстанции. В началото на април след решението на висшия касационен съд Диляна още веднъж получава заповед за овакантяване на общинския парцел.
„ Аз няма къде да отида. В момента съм безработна, пред пенсия съм, няма квартири”, споделя Диляна.
Докато води делата наемателката отхвърля препоръчан ѝ в подмяна различен общински парцел, като по този начин губи и правото на картотека за пет години.
Диляна трябваше да е на улицата от 27 април, само че след намесата на екипа ни от „ Жилфонд” удължиха периода с една седмица. Днес се чака комисия към общината да реши дали да я остави в листата на картотекираните.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР