Плевен. Медицински университет – Плевен разкри дарителска сметка за възстановяване

...
Плевен. Медицински университет – Плевен разкри дарителска сметка за възстановяване
Коментари Харесай

Медицински университет – Плевен разкри дарителска сметка за възстановяване на висшето заведение след пожара от 29 септември

Плевен. Медицински университет – Плевен разкри дарителска сметка за възобновяване на висшето заведение след пожара от 29 септември. Това оповестиха от пресцентъра на МУ - Плевен .

" Фокус " разгласява персонално послание на проф. доктор Добромир Димитров, д.м., ректор на Медицински университет – Плевен:

Скъпи преподаватели, студенти и другари,
Намирам тъжна символика във обстоятелството, че в Световния ден на сърцето, 29 септември, нашата Алма Матер бе ударена в сърцето – пламъците обгърнаха Ректората на една значима просветителна институция, емблема за град Плевен и плевенчани. Медицински унивреситет – Плевен е дал на България и света стотици почтени лекари и учени, посланици на българското здравно обучение. Днес висшето учебно заведение в Плевен е втори дом на стотици качествени преподаватели, лекари и студенти. Затова моралните и нематериални загуби са големи и неизмерими. Мога да сравня възприятието на горест и загуба само с нещастието от 2019 година, когато пламъци обгърнаха покрива на Катедралата „ Света Богородица “ в Париж, Франция! Болката от видяното прободе в сърцето всеки човек по света! Такова е възприятието и през днешния ден!
Пожарът, зародил на 29.09.2021 година, случайно на покрива на Ректората на МУ-Плевен нанесе материални вреди на Библиотеката без да е обиден библиотечния фонд. Засегнати са катедрите по анатомия и по рехабилитация и ерготерапия, както и една от аудиториите на Ректората - зала " Авицена ". Във Вивариума също има нанесени вреди, само че всички животни са невредими и преместени на безвредно място в незасегнати зали. Тепърва ще се обясняват аргументите за пораждане на пожара, както и ще се пресмята размера на претърпените материални вреди.
За благополучие, най-важният капитал на висшето учебно заведение – преподавателите, студентите и чиновниците - остана незасегнат, резервира самообладание и прояви схващане към изключителния темперамент на обстановката. Благодарение на навременната, съответна и безапелационна реакция на управлението и чиновниците на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Плевен и на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Плевен огнената буря бе бързо овладяна и потушена, без да нанесе непоправими вреди на материалната база или да вземе почтени жертви.
След огнената буря в МУ-Плевен вълна от поддръжка, съпричастност и състрадание заля всички медии и информационни канали, за което мога да кажа единствено БЛАГОДАРЯ! Благодаря на студентите на университета, от които незабавно се записаха над 130 доброволци за включване във възстановителните действия. Благодаря на преподавателите, чиновниците и жителите, които също желаят да оказват помощ. Благодаря на възпитаниците на нашата Алма Матер у нас и в чужбина, които се интересуват от дарителска сметка.
Вярвам, че дружно ще възстановим Нашата Алма Матер!

Медицински Университет – Плевен:
Банкова сметка: BG98 UBBS 8888 3118 3072 00
КОД НА БАНКАТА: UBBS BGSF
При ОББ АД КЛОН ПЛЕВЕН

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР