Плевен е сред общините у нас, които отделят най-много средства

...
Плевен е сред общините у нас, които отделят най-много средства
Коментари Харесай

Плевен е сред общините, които отделят най-много средства за култура

Плевен е измежду общините у нас, които отделят най-вече средства от локалния бюджет за сферата на културата. Това съобщи през днешния ден ръководителят на Общинския съвет /ОбС/ Мартин Митев в коментар на решенията от февруарската сесия.

Той напомни, че отделят доста средства като дял от издръжката на водещите професионални културни институти - Плевенската филхармония, Драматично-кукления спектакъл "Иван Радоев ", Северняшкия отбор за национални песни и танци "Иван Вълев ".

На следващата си сесия Общински съвет понижи парите за Културен календар, само че за него са част от разноските за просвета в общината, разяснява Митев. По думите му общинските съветници са дали своят вот по персонално разбиране, а не спазвайки политическо решение за финансиране на втори фестивал на духовите оркестри с до 18 000 лв. и са отказали финансиране с до 50 000 лв. на втори симпозиум по статуя.

Идеята за включване на симпозиума в календара била на Постоянната общинска комисия по просвета, само че при изискване да се промени статутът му. След диспути предлагането било отхвърлено. Съветниците приели другото предложение на същата комисия - да се финансира биг-бенд фест "От бай Дико до Тико, Тико... ".

При полемиката на сесията имало изявления, че тази демонстрация "се радва на огромен интерес и утвърждение от страна на плевенчани и гостите на града ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР