Пленумът на Висшия съдебен съвет със свои решения увеличи бюджетите

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет със свои решения увеличи бюджетите
Коментари Харесай

Окръжен и Районен съд с увеличени бюджети

Пленумът на Висшия правосъден съвет със свои решения усили бюджетите на органи на правосъдната власт по претенции от административните ръководители на 10 съдилища в страната, оповестиха от пресцентъра на Висш съдебен съвет.

Сред утвърдените за повече средства са Окръжен съд – Пазарджик и Районен съд – Пазарджик.

Исканията са за осъществяване на неотложни и настоящи поправки, за придобиване на дълготрайни материални активи, както и по отношение на командироване на  магистрати за присъединяване в работни групи за сформиране на конспекти за писмени изпити,  изработване на Правила за активността на Националната правосъдна мрежа и други.

С решение от през днешния ден, Пленумът извърши вътрешно обезщетени промени по бюджетите на органите на правосъдната власт за 2018 година и даде единодушие за нарастване по бюджетите им с 303 166 лева за обезпечаване на средства за погашение на компенсации по Кодекса на труда и Закона за правосъдната власт.

От Висшия правосъден съвет прецизират, че средствата са за сметка на наличностите по сметки от предишни години, както и за сметка на запаса за неотложни и непредвидени разноски по бюджета на правосъдната власт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР