Пленумът на Висшия съдебен съвет решава основателно ли е второто

...
Пленумът на Висшия съдебен съвет решава основателно ли е второто
Коментари Харесай

„Политически боклук“: ВСС решава за прекратяване на мандата на Иван Гешев

Пленумът на Висшия правосъден съвет взема решение основателно ли е второто искане за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

То е по предложение на четирима представители на прокурорската гилдия – Йордан Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова и Георги Кузманов. Причината е поради нарушение на етичните правила на българския магистрат.

Според вносителите, изразът „ политически отпадък “, употребен от Иван Гешев в обществените му изяви, е неприемлив. Самият Гешев пък твърди, че този Висш правосъден съвет не може да взема решение дали да го уволни, тъй като е с изминал мандат.

Служебният правосъден министър Крум Зарков има подготвеност още идващия четвъртък да насрочи съвещание на съвета за разискване всъщност на първото искане, по което в продължение на часове на предходния пленум, дебатираха правосъдните кадровици, само че единствено с цел да позволен доказателствени претенции от вносителите на предлагането и от самия Иван Гешев.

Преди десетина дни 14 от кадровиците взеха решение, че настояването на шестима представители на Прокурорската гилдия за премахване на основния прокурор е възможно. Предложението им е с претекст тежко нарушаване на служебните отговорности.

Очевидно членовете на Висш съдебен съвет са осъзнали, че с държанието си основният прокурор Иван Гешев директно заплашва и тяхното съществуване на значим правосъден орган.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР