Пленумът на БСП одобри водачите на листите за предсрочните избори

...
Пленумът на БСП одобри водачите на листите за предсрочните избори
Коментари Харесай

Нинова заложи на най-доверените си хора за водачи на червените листи

Пленумът на Българска социалистическа партия утвърди водачите на листите за предварителните избори на 2 април. Повечето от тях към този момент бяха депутати и в предишния парламент, а от листата с имена се вижда, че водачът Корнелия Нинова се е обкръжила с най-доверените си хора. Червената група в предишния парламент наброяваше едвам 25 души.

Корнелия Нинова ще оглави листата на Благоевград и тази в 25 МИР в София. Дългогодишният народен представител Петър Кънев ще е отпред в Бургас, а във Варна ще е Борислав Гуцанов, както и в Търговище. Начело на великотърновската листа е Кристиан Вигенин, както и в ямболската. А във Видин – Филип Попов. За Атанас Зафиров е отредено първото място във Враца, както и във Хасково, а в Габрово и Пазарджик лидер ще е Драгомир Стойнев.

В Добрич и Кърджали отпред ще са надлежно Мая Димитрова и проф. Жени Стайкова, а в Кюстендил и Ловеч Бойко Клечков и Ирена Атанасова. Водач в Монтана е Стоян Мирчев, в Перник – Борис Цветков, който бе номиниран от Градската конференция преди два дни. В Плевен листата оглавява проф. Румен Гечев, а тази в Пловдив- град - Иван Петков-Бебето. В Пловдив област ще води Манол Генов, в Разград Наско Анастасов, в Русе и в Шумен - Иван Иванов, който бе и аграрни министър в държавното управление „ Петков “, в Силистра - Иво Боянов Атанасов. В Сливен лидер ще е Деян Дечев, а в Смолян - проф. Георги Михайлов. Бившият министър на туризма Христо Проданов оглавява листата в 23-и МИР София, а Георги Свиленски - 24-и МИР в София. В София област отпред е Иван Ченчев, в Стара Загора още веднъж някогашен министър – Георги Гьоков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР