Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Сергей Павлюк

...
Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Сергей Павлюк
Коментари Харесай

Пленен боец разказа, че украинските войници са оставили ранените, бягайки от Авдеевка

Плененият военнослужещ от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Сергей Павлюк описа, че когато са бягали от Авдеевка, украинските бойци са оставили ранените си, оповестява ТАСС.

„ Имаше непрекъснат минометен и артилерийски обстрел. Нямаше смисъл да се отбраняваме. По време на отстъплението си изкълчих глезена – беше през нощта – и те (колегите) решиха, че няма да тръгнат с мен. Оставиха ме, отпътуваха сами “, сподели той във видеото, публикувано от съветското министерство на защитата.

Павлюк описа и детайлности за отстъплението на украинските въоръжени сили от Авдеевка. " Те се отдръпнаха основно на групи, не всички дружно. Тези, които можеха да го създадат, се отдръпнаха ", добави той. Сергей прекарал нощта в постройка в покрайнините на града. Нямало смисъл да стреля самичък. Когато съветските военни предложили да се предадат, Павлюк се съгласил, съобщава tvzvezda.ru. „ Отнесоха се добре с мен, дадоха ми вода, храна и нужните медикаменти “, прибавя той. „ Нацията изчезва. Не трябваше да стигаме до всичко това “, споделя още Павлюк във видеото. 

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР