play pause stop mute unmute max volume / Интервю на

...
play pause stop mute unmute max volume / Интервю на
Коментари Харесай

На 20 септември започва вторият Ole фестивал


play pause stop mute unmute max volume / Интервю на Ирина Недева с Хавиер Валдивиелсо и Маргарита Борисова Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. Днес от 18.30 часа в Институт " Сервантес " в София е прожекцията на документалния филм " Солени фантазии “, който споделя четири човешки истории за фантазии, макар големите компликации. Прожекцията е част от кино поредицата " Съвременно испанско кино “. От 20 септември Институт " Сервантес " стартира един огромен фестивал, отдаден освен на киното, само че и на музиката. Това е второто издание на фестивала за нова музика от Испания и Латинска Америка " Ole фестивал ". Идеята е да се съберат феновете на фламенкото и латиноритмите.

Идеята е да създадем един годишен фестивал, на който да поканим най-изявените участници и актьори от самостоятелната съвременна музика в Испания. Освен испанци могат да бъдат и латиноамериканци, тъй като доста от тези изявени музиканти в действителност живеят в Испания - сподели в изявление за предаването " Хоризонт до обед " шефът на Институт " Сервантес " Хавиер Валдивиелсо .

Фестивалът показва три разнообразни лица на испанската музика през днешния ден. Испанската музика е обвързвана с фламенко, с джаз, само че освен това. Мария Арнал и Марсел Баже са едно каталунско дуо, което изненадва с едни мощно ангажирани обществени текстове, с една заварка сред китара и глас, която мощно вълнува - това разясни Маргарита Борисова , съоргарнизатор на фестивала:

Цялото изявление с Хавиер Валдивиелсо можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР