play pause stop mute unmute max volume / Арх. Тодор

...
play pause stop mute unmute max volume / Арх. Тодор
Коментари Харесай

Арх. Тодор Булев: Има надежда за облекчаване на трафика в центъра на столицата! Но е нужна воля!

play pause stop mute unmute max volume / Арх. Тодор Булев: Старите квартали в центъра на София съумяха да запазят своя темперамент Update Required To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin. Знакови места за столицата, каквито са площадите " Света Неделя " и " Княз Александър І ", изрично би трябвало да придобият нов образ - разяснява в пътуващото " Радиокафе " на Радио София за Деня на София проф. доктор арх. Тодор Булев . От 40 години той е обвързван с архитектурата и градоусторйството на столицата, бил е основен проектант на най-многолюдния столичен регион " Люлин ", създател е и на последния план за пешеходната част на емблематичния бул. " Витоша ".

Улиците " Иван Шишман ", " Ангел Кънчев ", дребна част от бул. " Стамболийски " могат да станат пешеходни зони, счита арх. Булев. Проблемът с натоварения трафик в историческия център на София е в директно преминаващите коли и, в случай че общината има воля, може да се оправи с него, споделя архитектът.

Според проф. Тодор Булев, развиването на София не може да не засегне и разширението на парковите зони и зелените площи в крайните квартали на града. Без тези " зелени петна " градската среда на столицата не е задвършена и пълноценна. На въпроса накъде може да се разраства столичния град, арх. Булев е безапелационен, че това не би трябвало да става в южна посока, към Витоша, където застрояването към този момент е достигнало своя пик. По-скоро той вижда благоприятни условия за уголемение на изток и на запад:

Там съществуват превъзходни терени, в контакт с Люлин планина и с Лозенската планина, където могат да зародят огромни вторични градски центрове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР