Плавателен съд с около 400 мигранти на борда е без

...
Плавателен съд с около 400 мигранти на борда е без
Коментари Харесай

Кораб с около 400 мигранти бедства в Средиземно море

Плавателен съд с към 400 мигранти на борда е без ръководство сред Малта и крайбрежията на Либия и в него нахлува вода, заяви в неделя организацията за поддръжка на мигрантите " Аларм фоун ", съобщи Ройтерс.
Организацията написа в Twitter, че е получила телефонно позвъняване от плавателния съд, който отплавал от либийския град Тобрук през предходната нощ. Според известието управляващите са известени, само че до момента не е подхваната избавителна интервенция. Според сведенията хората на борда са в суматоха, а някои от тях се нуждаят от здравна помощ. Горивото на кораба е свършило, долната палуба е залята от вода. Капитанът е напуснал кораба и на него няма способни да го ръководят. Според " Аларм фоун " плавателният съд се намира в зоната за търсене и избавяне на Малта.
Пак в неделя немската неправителствена организация " Сий Уоч интернешънъл " заяви в Twitter, че прави издирвателни интервенции за бедстващи плавателни съдове в Средиземно море, в това число и за упоменатия от " Аларм фоун ".
Друга неправителствена организация, немската " Рескюшип ", съобщи в неделя, че най-малко 23 мигранти са починали през предходната нощ в различен случай.
Според информацията спасителите са разкрили 25 души във водата и са съумели да извадят 22 оживели и 2 тела. Спасителите на " Рескюшип " обаче са научили от оживелите, че още към 20 души са се удавили преди идването на избавителните екипи.
Миналата седмица 440 мигранти бяха избавени край Малта след комплицирана 11-часова интервенция в бурно море от транспортен съд на " Лекари без граници ". Поне 23 африкански мигранти са в неопределеност, а четирима починаха, откакто две лодки потънаха край Тунис на път за Италия.
Напоследък се следи внезапно увеличение на броя на лодките с мигранти, които се пробват да пресекат Средиземно море от Северна Африка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР