Платформата Камерна сцена Пловдив стартира своя 12-ти сезон тази вечер

...
Платформата Камерна сцена Пловдив стартира своя 12-ти сезон тази вечер
Коментари Харесай

Камерна сцена стартира без публика с афристката Деница Димит...

Платформата " Камерна сцена Пловдив " започва своя 12-ти сезон довечера с първия от двата планувани концерта през април. Тя е един от плановете на съдружие за просвета „ Милчо Левиев “.

Поради рестриктивните мерки, свързани с Ковид – 19, уредниците вършат следните промени:

Домакин на събитията ще бъде АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив

Начален час 20.00 ч.

Събитията ще бъдат извършени без аудитория с ОНЛАЙН министър председатели, излъчени на страниците на академията и Камерна сцена Пловдив, със специфичното присъединяване на Деница Димитрова – арфа.

Тази вечер 8 април от 20.00 часа на сцената на АМТИИ ще се срещнат няколко генерации модерни типичен актьори в необикновената композиция от арфа, виола и флейта.

Бертен Д`Оландер - флейта (Белгия)



Раиса Запрянова –виола (България)



Деница Димитрова – арфа (България)

Тримата инструменталисти имат необятна концертна изява в редица фестивали в Европа, Япония, Китай и Съединени американски щати. За първи път триото се събира в общ план с цел да открие дванадесетия сезон с концерт от платформата Камерна сцена Пловдив. Световни министър председатели в програмата са творбите на българския композитор Велислав Заимов – Соната за флейта и виола ( 2020) и Уилфред Уестерлинк – Дуо за виола и флейта.

При осъществяването на Квартет за флейта, виола, арфа и чембало от Велислав Заимов музикантите ще си партнират с доцент доктор Велислава Карагенова – учител по пиано и чембало в АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев” –Пловдив.

Концертът се осъществя в колаборация с Международен Младежки Фестивал „ Кръстопът” - АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев” – Пловдив.

Камерна сцена Пловдив – 12-ти сезон се реализира с поддръжката на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР