Пластмасовото замърсяване е толкова широкоразпространено в околната среда, че може

...
Пластмасовото замърсяване е толкова широкоразпространено в околната среда, че може
Коментари Харесай

Всеки от нас може да поглъща седмично пластмаса за една кредитна карта

Пластмасовото замърсяване е толкоз широкоразпространено в околната среда, че може да гълтаме пет грама пластмаса седмично , което е еквивалентно на потреблението на една кредитна карта . Това демонстрира изследване, поръчано от Световния фонд за дивата природа (WWF), представено от " Ройтерс ".

В изследването на Университета в Нюкасъл в Австралия се акцентира, че най-големият източник на усвояване на пластмаса е питейната вода , само че различен огромен източник са мидите, които нормално се употребяват цели, тъй че пластмасата в храносмилателната им система също се употребява.
 Хората гълтам минимум 50 000 пластмасови частици годишно
Хората гълтам минимум 50 000 пластмасови частици годишно

С " камъните " на хората по " главите " на хората

" От 2000 година насам светът е създал толкоз пластмаса, колкото през всички предишни години , като една трета от нея е попаднала в природата ", се показва в отчета.

Обикновеният човек може да гълтам 1 769 частици пластмаса всяка седмица единствено от водата , се добавя в изследването.

Количеството на пластмасовото замърсяване варира съгласно местоположението, само че никой регион по света не е непокътнат, се отбелязва в отчета, който се основава на заключенията на 52 други изследвания.

В Съединени американски щати 94,4 % от пробите от чешмяна вода съдържат пластмасови нишки , като приблизително има 9,6 нишки на литър. Водата в Европа е по-малко нечиста, като пластмаса е записана в единствено 72,2 % от водните проби и има единствено 3,8 нишки на литър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР